Aktywne Wpisy

Lekarz_7k +43
Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k

lubie-sernik +99
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz

https://myanimelist.net/anime/2526/Kirara
Kirara
Po przerzuceniu kolejnych hałd OVA-szrotu udało się znaleźć coś względnie ciekawego. Jest to 40 minutowy tytuł o pewnej kobiecie, która zginęła w wypadku samochodowym w drodze na swój własny ślub. W wyniku tego wydarzenia wróciła jako duch, ale z twistem, osiem lat wcześniej. W tym czasie jej niedoszły mąż akurat spotykał się z jej koleżanką, którą sama mu przestawiła. Korzystając z okazji, postanawia agresywnie z butami wepchnąć się w życie miłosne młodzieży i pchnąć szesnastoletnią siebie w ramiona ukochanego drogą na skróty.
Tytuł wyróżnia się dwiema rzeczami. Po pierwsze, ma bardzo dużo piosenek, dosłownie co kilka minut leci jakiś kawałek z wokalem. Po drugie, ma ładną animację w starym, dobrym stylu. Do tego dorzucamy całkiem zabawny, choć pozbawiony sensu z racji braku jakiejkolwiek konsekwencji w temacie tego co może, a czego nie może duch, clusterfuck. Oglądało się to nawet przyjemnie, tak 6/10 przyjemnie. Niestety OVA jest niekonkluzywna, a interakcje między postaciami potrafiły być urzekające, co oznacza kolejną mangę w backlogu, ehhh...
źródło: comment_1663537910oSXQfe4Hj6FsbFNbDNDR5F.gif
Pobierz