Wpis z mikrobloga

@SScherzo: Jeśliby wierzyć autorowi fanpagu to do tej samej grupy należy jeszcze Mohito, Cropp, House oraz Sinsay. Tej ostatniej nie znam wcale, a trzy poprzednie nie wydawały mi się nigdy zbytnio wyszukane. Ale może tutaj coś znajdziesz i sprawisz tym samym zawód smutnym panom ze skarbówki stojącym za tym bzdurnym fanpage'em :)
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: kupowałam tam coś ostatnio na wykopocztę. niestety nie mają jakichś super rzeczy. dla mnie słaby asortyment. zresztą, ja nie patrzę ma markę, tylko czy mi się coś podoba. ;) a akurat rzeczy z tych sklepów są bardzo średnie.
  • Odpowiedz
@pss8888: Czemu piszesz, że te rzeczy są "gówniane"? Wszystko zależy od produktu i firmy, w której kupujesz.

Co do rzekomego wyzysku też bym się nie zgodził. Dla ludzi w biednych krajach taka fabryka to zbawienie. Daje lokalnym mieszkańcom wyższa płacę, napędza gospodarkę i zmniejsza bezrobocie (a czasem także i głód). Z kolei zachodnie gospodarki, nastawione na inne gałęzie nie tracą na tym aż tak dużo. Czytałem kiedyś, że USA straciło
  • Odpowiedz