Wpis z mikrobloga

Ale się dzieje, ten okularnik to bliski zausznik w Kremlu, jeśli on mówi takie rzeczy, to musi się bardzo złe dziać na zapleczu politycznym
1. mówi wprost o klęsce na froncie charokowskim i jeśli tego nie zrozumieją to klęska będzie większa
2. rozumieją, że wojna na tym etapie oznacza, że ktoś przegra nie ma kompromisów, a klęska oznacza rozpad Rosji
3. rozumieją, że siły rosyjskie mają braki i nie byli gotowi na tę wojnę [tylko 6 miesięcy zajęło zrozumienie tego XD]
4. zrozumieli, że ich własna propaganda wepchnęła ich w to gówno[fragment o jeńcach]
5. zrozumieli, że mobilizacja jest niewykonalna
6. po 6 miesiącach zrozumieli, że Naród Ukraiński istnieje i nie jest to fanaberia "hohłów"
7. zrozumieli, że powinni dać alternatywę dla państwa ukraińskiego, a nie tylko liczyć ile zajęli w tej wojnie ułudnie uznając, że wyzwalają kogoś z wielką radością wyzwalanych
8. punkt 4 ponownie z rozwinięciem: zrozumienie, że Ukraińcy walczą o wartości, a nie o ziemię

#rosja #wojna #ukraina
TenebrosuS - Ale się dzieje, ten okularnik to bliski zausznik w Kremlu, jeśli on mówi...
  • 21
@Vixay: owszem tak jest, mają dyżurnych głosicieli ruskiego miru, ale to nie jest jakiś tam jeden z wielu, ale na prawdę bliska osoba z kręgu zaufania na Kremlu. Wypadło mi nazwisko z głowy, ale to oligarcha z majątkiem w mediach
Sama mam 5 czy 6 fragmentów z tym klaunem z ostatnich 200 dni, kiedy mówił, że "noo, w sumie to źle się dzieje". On już na 25 dzień szpecoperacji miał wątpliwości. Potem długo długo ich nie miał, wszystko było super, a potem znowu parę zdań, że w sumie kurdebele słabo wyszło. Teraz znowu powiedział parę krytycznych zdań, a w jutrzejszym, pojutrzejszym i popojutrzejszym odcinku znowu wszystko będzie super i Ukraińcy ugułem są
@TenebrosuS: jeśli to nie ruska ustawka a faktycznie na kremlu poszli po rozum do głowy to obawiam się, że jeśli przyznają się do porażki, zmieniając swoje myślenie mogą zacząć wyciągać dobre wnioski. Lepiej żeby totalitarna buta, arogancja i strach przed porażką były u nich górą, wtedy popełnią więcej błędów.