Wpis z mikrobloga

Ktoś ma w #iphone esim, bo jestem w #orangeflex i zastanawiam się czy nie zmienić na esim ze względy bezpieczeństwa. Jak to wymienić na esim?
#ios
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luxixa: ja co prawda nie używałem na iphone, ale miałem na S22 i myślałem że po wygenerowaniu kodu QR będę mógł sobie tę esim aktywować kiedy będę chciał, a akurat po którejś aktualizacji zrobiłem sobie factory reset, próbuję aktywować simkę i #!$%@?, tu się okazuje że trzeba wygenerować drugą (jest limit kilku darmowych, potem trzeba bulić), a żeby wygenerować drugą muszę dostać kod potwierdzający sms :). Na supporcie nikt nie
  • Odpowiedz
@luxixa: robiłem w play, tam poszedłem do punktu, wzięli moje dane a później na maila przyszedł mi kod qr który miałem zeskanować telefonem. Potem po kilku godzinach restart telefonu.
  • Odpowiedz
@luxixa: Ja mam. Wszystko super, tylko gdy jakimś cudem kiedyś przez factory reset lub sam skasujesz sobie ta linie tel, to musisz biegać po salonach wygenerować nowy kod qr. Nowego na stronie nie wygenerujesz, bo bd potrzebować kod z SMS, który przyjdzie na nr który nie jest już skonfigurowany xd
  • Odpowiedz
@BooB: Znam ten temat, trzeba wyrobić duplikat fizycznej karty SIM, odczytać SMS i dopiero generować eSIM po dwóch takich przygodach zrezygnowałem i siedzie fizycznie SIM. eSIM jest spoko jak podróżujesz, w slocie siedzi fizyczna karta a w eSIM karta np. Airalo
  • Odpowiedz
@tabarok: @PoProstuOn: no jeśli we flex karta fizyczna dalej działa no to zajebiście, w innym przypadku to jest w ogóle w #!$%@? bez sensu. Pada ci telefon w sobotnie południe, ty czekasz na pilny telefon/musisz coś pilnie potwierdzić sms, a tu zonk, czekaj do poniedziałku żeby salon otworzyli :)
  • Odpowiedz
@PoProstuOn: a jak to wtedy wygląda, mogą być dwa aktywne jednocześnie? Dostajesz do dwóch różnych telefonów tego samego smsa w tej samej chwili, jak ktoś dzwoni to na dwóch aparatach jednocześnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BooB: może coś się zmieniło, robiłem faktory reset na watch 5 pro i pytał czy zachować dane dotyczące esima, po uruchomieniu zadziałało jak złoto
  • Odpowiedz