Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#mpk #komunikacjamiejska

Witajcie Mirasy i Mirabele. Czy was też wkurza komunikacja miejska w Krakowie? To co się teraz odwala w MPK to jakiś nieśmieszny żart. Wszystko rozkopane i co chwile przesiadki, ceny biletów wysokie, ale nie to jest najgorsze. Od dawna kupowałem bilety w aplikacjach i byłem zadowolony, oczywiście za dobrze było i musieli namieszać. jakiś gówniany Midas wpadł na idiotycznym pomysł który ma ukrócić jeżdżenie na czarno, czaicie? Teraz zamiast wejść do tramwaju lub autobusu kliknąć na bilet w apce trzeba jak idiota podejść do kasownika i znaleźć magiczne trzy ostatnie unikalne cyfry pojazdu (ciekawe jak wygląda udowadnianie ważności biletu i kłótnie przy przesiadkach). No ja prdle kto ma na to czas. Rzuca tobą jak szatan na zakrętach i dziurach w jezdni, a ty człowieku jak skończony debil robisz taniec disco i próbujesz wklepać te cyferki do apki jedną ręką. Teraz wyobraźcie sobie jak wsiada np. 20 osób, które korzystają z takiej apki i co się wtedy dzieje. Normalnie wyścig lemingów do kasowników w każdą stronę i robienie z siebie pośmiewiska. Powiecie nie ma problemu można kupić bilet w automacie. A taki wał bo automaty w Krakowskich tramwajach i autobusach nie są ustandaryzowane. Wejdziesz do jednego i masz automat tylko na gotówkę, wejdziesz do drugiego i masz automat tylko na kartę, dosłownie cyrk na kółkach. Zamiast ludziom ułatwiać życie to tylko komplikują, a kto jeździł na czarno to dalej będzie jeździł.

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #631f6ffca08746cacf447dd7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: co do zasady się z Tobą zgadzam, że ta komunikacja to koszmar przez wiele czynników, ale jeśli chodzi o kasowanie biletów, to wiesz że nie trzeba podchodzić do żadnego kasownika, bo te numery są wszędzie obklejone nad siedzeniami?
  • Odpowiedz