Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś co się zmieni po jej śmierci i dlaczego ludzie tak bardzo się tym przejmują?
#uk
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZielonkaUno: Zmieni się monarcha i postać Królowej to jeden z symboli Brytyjczyków. Jej śmierc to koniec pewnej epoki. Ona przyjmowała Churchilla, to wiele mówi o jej wieku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZielonkaUno: bo to koniec pewnej epoki?

Ja rozumiem że w Polsce ludzie mają wywalone czy prezydent żyje czy nie. W UK podchodzą do tego trochę inaczej.

Jasne, sporą część społeczeństwa ma dość rodziny królewskiej i ich afer, pompowania miliardów funtów na ich posiadłości, podróże, zachcianki, ale jak by nie było - jest to najdłużej panującą
  • Odpowiedz
@Admast: jak najbardziej rozumiem, że jest wielką częścią kultury itp. bardzo to szanuję, jednak nie zrozumiem nigdy jak można wręcz wielbić takie osoby (w przypadkach różnych gwiazd jest tak samo) i w ogóle jak może istnieć coś takiego jak monarchia w XXIw.
Szanuję i nie mam zamiaru tu obrażać czy wyśmiewać, jednakże moim zdaniem to jeden wielki absurd.
  • Odpowiedz
@ZielonkaUno: to jest identycznie jak z szajbusami fanami od muzyków, aktorów, i innych pato celebrytów.

No i tutaj to jest część całkiem niezłego biznesu, kubeczki, magnesy, breloczki, talerzyki, monety, torby, co sobie wymarzysz. Od każdego sprzedanego przedmiotu monarchia ma profity.
  • Odpowiedz