Wpis z mikrobloga

Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardzo dobrym wynagrodzeniu? U mnie jest to zdecydowanie kontroler biletów czyli słynny kanar. Im dłużej się nad tym zastanawiam, nie widzę żadnych plusów tej pracy:
- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie
- Musisz użerać się z różnymi typami pasażerów, często z jakimiś pijaczkami, pieniaczami, nie mówiąc już o ilości wirusów i bakterii, z którymi się stykasz
- Strach, że ktoś silniejszy da ci w mordę
- Cały dzień krążysz bez konkretnego celu poza domem, niezależnie od pogody (choć są tacy, którzy lubią taki styl życia)
- Pisałem o hipotetycznej sytuacji z dobrym wynagrodzeniem - w rzeczywistości mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD
#pracbaza #kiciochpyta
Lolenson1888 - Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardz...

źródło: comment_1662439794f0WMl3LTGC8wxjXuHg103S.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TresComas: Ja ich hejtuje za brak konsekwentnosci. Jak widza grupke nawalonych sebkow to czesto nawet nie podchodza, ale juz do pojedynczej osoby tak. Bezdomni menele jebiacy na caly wagon sa przez nich ignorowani.

@Lolenson1888: Takim zawodem będzie nauczyciel. Nie ma pieniedzy ktore by mnie przekonaly do marnowania zycia i nerwow na nauczanie malych p0laczkow czegos co i tak beda mieli w dupie.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Strażnik miejski. Niepotrzebny nikomu, obciążający portfel podatników zawód. Z moich obserwacji nic pożytecznego nie robią tylko raczej gnębią ludzi. Jak ktoś w życiu nic nie potrafił, nic mu nie wyszło, nie skończył żadnej szkoły, wszędzie był ostatni, nie dostał się do żadnych innych służb ani innej pracy bo był za głupi albo za słaby fizycznie to idzie do straży miejskiej. Jest to dla mnie synonim porażki drogi zawodowej.
PancakeV - @Lolenson1888: Strażnik miejski. Niepotrzebny nikomu, obciążający portfel ...

źródło: comment_1662467377CbO3I2fTeHeqwXnJjsNibd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@TresComas: Niekoniecznie, miałem kiedyś sytuację gdzie zaraz po wejściu do autobusu skasowałem bilet i usiadłem na miejscu, po chwili podleciał do mnie kanar cwaniak i wpisał mi mandat o treści „za późno skasowałem bilet”. Oczywiście się odwołałem i wygrałem. Ciekawe ilu ludzi którzy nie mają czasu lub boją się odpyskować naciągnęli takimi szemranymi sztuczkami…
  • Odpowiedz
Kanary to bardzo często patusy nie lepsze od niektórych pasażerów. Taki zawód, normalni raczej nie idą do takiej pracy i rzadko się tam tacy trafiają. Fun fact, kiedyś dostałem mandat bo bilet przekroczył czas o MINUTĘ (a miałem zaraz wysiadać). Dodatkowo był to dzień w którym skończyłem liceum, więc dobry humor poszedł się j---ć.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: to jest smutne że trzeba ludzi zmuszać do kasowania biletu strachem przed kontrolą i wysoką karą. To tak jakby ktoś chciał pojechać z #blablacar i nie złożyć się kierowcy za przejazd.

To jest po prostu niedorzeczne - kiedy osoba ponosząca koszt przejazdu jest jedna to nikt nie ma wątpliwości że trzeba zapłacić, ale kiedy każdy podatnik w danym mieście ponosi koszt twojego przejazdu to już coś w
  • Odpowiedz
mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD

@Lolenson1888: a nie jest tak, że to podstawa, a drugie tyle mogą zgarnąć z prowizji za złapanych? Taką plotę słyszałem, nie wiem czy to prawda.
  • Odpowiedz
@markkk92 przedstawiciel jeśli ma dobry teren to ma pracę marzeń. Masz auto, kręcisz wyniki, popracujesz może 3-4 godzinny dziennie i fajrant.
Byłem przedstawicielem na słanym i dobrym terenie. Na słabym faktycznie ciosaja ci kołki na głowie, ale jak wkręcisz się w lepszy to mam wywalone j---a
  • Odpowiedz
To jest kwintesencja debilizmu tego narodu. Przez jeżdżących na gape podnosi się ceny biletów że zrównoważyć budżet przy większym obłożeniu. Płacą za to Ci co bilet i tak kupują. Hejt powinien lecieć na gapowiczo-cwaniaków a nie na kontrolerów.

@xqwzyts: ja to nie rozumiem w ogole dlaczego placimy za transport miejski. Przeciez po pierwsze, jest on i tak finansowany w wiekszosci przez dotacje miejskie, a nie z biletow. A po drugie
  • Odpowiedz