Wpis z mikrobloga

@MercedesBenizPolska: to obustronna wina, ale bardziej firmy microsoft.
Producenci sprzętu są zmuszani do porzucenia "starego" stanu uśpienia S3 (blokują jego użycie za pomocą biosu) na rzecz przedwczesnego wdrażania zbugowanego stanu S0 - Modern Standby (usypianie z zachowaniem połączenia wifi) w nowych laptopach.
W laptopach dedykowanych Windows 11, nie da się już korzystać z trików z rejestrem, aby wymusić S3, bo po ponownym uruchomieniu bios nadpisuje ustawienia a system nie działa
I-____-I - @MercedesBenizPolska: to obustronna wina, ale bardziej firmy microsoft. 
...

źródło: comment_16622350741kffgMwdUQPQmUBHZYAFN9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Adiqus: nie zrobił. Jak wyszedł W10 przez bugi postawiłem hackintosha na PC i działał bezbłędnie przez 7 lat. Komp się zestarzał, kupiłem teraz laptopa z W11 (no bo przecież odrobili lekcje, nie?) żeby dać szansę MS i okazało się to gównianym wyborem.
Miałem brać Maca, ale obudziła się cebula i złudne zafascynowanie dotykowym ekranem i RTX w kompie z windows.
Za rok, dwa, jak już będzie wszystko przepisane pod ich
  • Odpowiedz
@I-____-I: żeby oddać sprawiedliwość to muszę przyznać, że prędkość działania i design Windows Phone były spoko ale brak aplikacji ten system zarżnął. Office 2003 też mi się nienajgorzej używało. Cała reszta to bug i frustracja :/ MacOs polecam w 100%, ewentualnie Ubuntu.
  • Odpowiedz