Wpis z mikrobloga

Policzyłem sobie wszystkie wydatki i wychodzi na to, że żeby czegokolwiek się dorobić to muszę wrócić do mieszkania z mamą.
Wypłata 15k.
Koszty:
- 1k koszty prowadzenia działalności (księgowa, wirtualny adres, ubezpieczenie)
- 1k odłozenie na bezpłatny "urlop"
- 1k odłożenie na wakacje
- 2k jedzenie i podstawowe produkty jak środki czystości
- 1k amortyzacja ubrań i sprzętu
- 1k podróże do babci i głupoty
- 1k suplementy i ziółeczka
- 1k doktury
- 1k ksiunżki, certyfikaty i lekcje angielskiego
- 1k odkładanie na emeryturę kupując akcje
zostaje 4k.

wynajem 2 pok. mieszkania z kosztami i czynszem blisko centrum #lublin to 3k i na zadiupiu 4k w #warszawa

Zostaje 0zł.
#pracbaza #polska #programista15k
e.....z - Policzyłem sobie wszystkie wydatki i wychodzi na to, że żeby czegokolwiek s...

źródło: comment_1662148282mCZOab7HxFXmr4Oc6bH3E0.jpg

Pobierz
  • 62
@NoMoreTearsJustSmile: Wy normiki jesteście jak ci ludzie z tego programy czu na krechę żyją... jak chłop im zaczął liczyć ile życie kosztuje to też się dziwili.
bo Wam jak się lodówka popsuje to nie liczycie tego, że trzeba nagle 2k wydać, tylko w danym miesiacu. A to trzeba uwzglednic jako amortyzacje przez caly cykl zycia lodowki i wtedy masz stale koszty zycia i tyhle mi wychodzi co napisalem
@eternalzz: jeśli księgowa i ubezpiecznie oraz oddzielnie wyjazdy do babci czy amortyzacja sprzętu wynosi Cie po 1k (reszta zreszta tez to wielkie xD) to nie umiesz w pieniądze. Nieważne czy zarabiałbys 3k, 15k czy 30k - zawsze będzie u Ciebie na styk. Ogarnij się w końcu jesteś elita narodu, ludzie zarabiający polowe tego co Ty więcej oszczędzają
@bb89: wcozrja pojechałem z mamełą na mszę gregoriańską za moją babciełę i wydałem 500 zł na przejazd, bo wieczorami nie jeżdżą jusz ciuchcie. a takich wyjazdów mam 4 w tym mies.
- 1k odłozenie na bezpłatny "urlop"

- 1k odłożenie na wakacje

- 1k amortyzacja ubrań i sprzętu

- 1k suplementy i ziółeczka

- 1k ksiunżki, certyfikaty i lekcje angielskiego

- 1k odkładanie na emeryturę kupując akcje

@eternalzz: 6 pozycji do redukcji o połowę i masz "luźne" 3k,
#!$%@? skąd taka amortyzacja ubrań
kupno złota/srebra pewniejsze