@asdfghjkl: za to co pobiera od niego agencja z pewnością dałby radę wynająć pokój w Amsterdamie na spokojnej dzielnicy, tylko z dostępnością takiej oferty dla chłopaka z umową o pracę z agencji pracy może być ciężko.
@paruwczanbiedronkowy: halo tu zachodnią Polska, gdzie to się zarabia 7-8 tys złotych za niewykwalifikowane pracę? Znam takich ludzi ale jeżdżą pod Berlin, podpowiedź gdzie to jest może będą mieli bliżej¯\_(ツ)_/¯
co ty #!$%@?? Dołącz się historia to może się dowiesz że Bierut zrzekł się odszkodowań wypłacanych przez Rosjan w postaci jakiś gówno książek Stalina w zamian sprzedawaliśmy im węgiel za bezcen. Prl nie był suwerennym krajem #!$%@? ruska onuco
oświadczenie było wydane w czasach PRL i nie wiąże III RP. Oczywiście, politycznie i historycznie odcinamy się od PRL. Ale w świetle prawa międzynarodowego,
@CarrighanN Może jak troszkę odłożę to nad tym pomyśle. @Christoph_4 Nie do końca,są tu też normalne osoby ale większość ma w głowie tylko marihuane i alkohol.Ja chciałem tylko normalnie żyć ale w moim mieście powiatowym nawet jak do budżetówki się dostałem to na więcej jak 2500 nie mogłem liczyć.
moze i nie umiem bo nie msm mentalności polaka cwaniaka i tyle. Wole sobie na spokojnie żyć w cywilizowanym kraju z normalną opieką zdrowotną i administracją.
@wersalski_kasztan: a znasz język w ogóle? ( ͡°͜ʖ͡°) Czy oceniasz a nawet nie byłeś u lekarza/w urzędzie? ( ͡°͜ʖ͡°) akurat mirek @NielegalneKretowisko ma bardzo dużo racji w tym co pisze.
@paruwczanbiedronkowy: nie rozumiem dlaczego tak wiele osób pcha się do Holandii zwłaszcza po tych wszystkich opowieściach. Można obrać inne kierunki i pewne wyjdzie się na tym lepiej niż ta zapyziała Holandia
@paruwczanbiedronkowy: wiesz jak kraj otwiera rynek pracy na zagraniczną tanią siłę roboczą to czego się spodziewałeś? Rodaków z doktoratami, którzy po dniu pracy w fabrycę lub na gospodarce będą wspólnie kontemplować sens życia popijając elgreya? ( ͡°͜ʖ͡°)
@zalogowany_user Nic ale tutaj to się dzieją bardzo losowe rzeczy @Szpeju No to jeden z punktów które trzeba będzie zrobić.Nie wyobrażam sobie siedzieć pare lat w tej klitce agencyjnej xD @Kiedysbedeczerwonka 2500 w polsce złotych @kenay Wolę nie mówić bo jeszcze ktoś niepowołany to przeczyta i mi narobi ale no magazynier na mroźni @cielak44 no jakoś tak wychodziło akurat na moją kieszeń,plus że znam angielski a tutaj to jeden z urzędowych.Bo po
@Strahl: Skoro tak plujesz na Polskę i Polaków to dlaczego siedzisz na polskim wykopie a nie na np niemieckim? To nie jest tak że zawsze będziesz miał łatkę imigranta i będziesz traktowany jako ktoś gorszy w kraju który tak chwalisz bo zarabiasz w €?
Mam na telefonie album w którym kolekcjonuje sobie pod pewnego czas wszystkie żaby pepe jakie znajdę, zostaw plusa i podam nr w komentarzu a pokaże Ci jaką żaba dzisiaj jesteś #gownowpis #memy
Komentarz usunięty przez moderatora
@paruwczanbiedronkowy: halo tu zachodnią Polska, gdzie to się zarabia 7-8 tys złotych za niewykwalifikowane pracę? Znam takich ludzi ale jeżdżą pod Berlin, podpowiedź gdzie to jest może będą mieli bliżej¯\_(ツ)_/¯
@mitchumi: Lekarz na dyzurze. :)
@Sisal: Juz, juz. Nie obruszaj sie tak. https://obserwatormiedzynarodowy.pl/2022/08/30/co-z-reparacjami-wojennymi-od-niemiec-spojrzenie-prawnomiedzynarodowe-analiza/
@Christoph_4 Nie do końca,są tu też normalne osoby ale większość ma w głowie tylko marihuane i alkohol.Ja chciałem tylko normalnie żyć ale w moim mieście powiatowym nawet jak do budżetówki się dostałem to na więcej jak 2500 nie mogłem liczyć.
@paruwczanbiedronkowy: 2500 euro i nie stać na hotel z agnecji pracy?
@Antybristler:ale wróciłeś, bo wiedziałeś, że tam nie kupisz mieszkania odkładając 700 euro miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wersalski_kasztan: a znasz język w ogóle? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy oceniasz a nawet nie byłeś u lekarza/w urzędzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) akurat mirek
@NielegalneKretowisko ma bardzo dużo racji w tym co pisze.
Można obrać inne kierunki i pewne wyjdzie się na tym lepiej niż ta zapyziała Holandia
@Kiedysbedeczerwonka: certyfikat b2 tutaj robiony.
Komentarz usunięty przez autora
@Szpeju No to jeden z punktów które trzeba będzie zrobić.Nie wyobrażam sobie siedzieć pare lat w tej klitce agencyjnej xD
@Kiedysbedeczerwonka 2500 w polsce złotych
@kenay Wolę nie mówić bo jeszcze ktoś niepowołany to przeczyta i mi narobi ale no magazynier na mroźni
@cielak44 no jakoś tak wychodziło akurat na moją kieszeń,plus że znam angielski a tutaj to jeden z urzędowych.Bo po
To nie jest tak że zawsze będziesz miał łatkę imigranta i będziesz traktowany jako ktoś gorszy w kraju który tak chwalisz bo zarabiasz w €?