Wpis z mikrobloga

No co za łeb. Spalił mu się bezpiecznik 5A, wsadził 10A też się spalił. To co robić w takiej sytuacji? Sprawdzić, czy w układzie nie ma zwarcia? Niee.. wsadzić 30A i spalić przetwornicę.
#odyn
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korsir: Ona była do odratowania do momentu podłączenia tych 30A prawdopodobnie. Jak się spalił 5A a potem 10A to już wiecej nie trzeba próbować. Byle serwis elektroniczny by to naprawił za 20 zł.

• Odpowiedz
@Korsir: Była czy nie, wkładanie większych bezpieczników bo małe się przepalają to czysta głupota. Odyn ostatnio często określa Was "Cyganami", może chce spłonąć w swoim "cygańskim wozie" z dobytkiem jak to robili cyganie ze zmarłymi.
  • Odpowiedz
Była czy nie, wkładanie większych bezpieczników bo małe się przepalają to czysta głupota

@Varumax:

No co za łeb. Spalił mu się bezpiecznik 5A, wsadził 10A też się spalił. To co robić w takiej sytuacji? Sprawdzić, czy w układzie nie ma zwarcia? Niee.. wsadzić 30A i spalić
  • Odpowiedz
@biker89: Uwielbiam takie teksty, że ŻADEN. Bo byłeś we wszystkich i sprawdzałeś cenniki. C--j wie co tam sie z-----o, ale mogła być pierdoła do zrobienia za 20,50 czy nawet 100zl. We wpisie chodzi o to ze dzban odyn zaryzykował uszkodzenie samochodu i reszty instalacji zamiast dac to komukolwiek ogarnietemu + jak jest skapcem to i tak najpierw taniej jest probowac naprawic niz kupowac nową przetwornicę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@nalej_mi_zupy: Znajdź mi serwis, który naprawi nieznana usterkę "no jebło, ja się panie nie znam" za koszt obiadu w fastfoodzie. Odszczekam. Kwestia wymiany bezpiecznika na większy jest oczywista, tego nie neguję
  • Odpowiedz