Kupiłem auto z 10 letnimi oponami. Zastanawiam się czy dojeździć je jeszcze 2 miesiące (zrobię ok 2000 km) i dopiero na nowy sezon kupić nowe czy kupić już teraz i bulić 2 razy za podmianę opon. Średnio z kasą stoję i teraz musiałbym kupić jakieś budżetowe a do wiosny mógłbym odłożyć na coś porządnego.
@JuanAntonioGonzalo: ja bym pojechał profilaktycznie do wulkanizatora na wyważenie opon i wtedy mógłby spec ocenic - po zdjęciach ja bym zostawił do dojechania
@JuanAntonioGonzalo: jak nie zapierniczasz to będą ok, ale droga hamowania i na deszcz raczej właściwości zerowe, bo widać, że guma sparciała, sztywna, twarda. A za nic w świecie ich nie dogrzejesz, żeby miały jako tako właściwości na dobrym poziomie.
@wlazlkoteknaplotek: nigdy nie kupił bym chińczyków, to g parcieje szybciej niż papa na dachu. Zwykle firmowe łączki Pirelli nic tylko się proszą żeby je dojechać i zmienić na jakieś nowe
@JuanAntonioGonzalo: goodyear i michelin zapewnia, że ich opony zachowują sprawność 10 lat od daty produkcji, te są zajechane, ale do zimy bym przelatał(mając zapas w bagażniku)
@GugliPL: osób w temacie też pytałem. Mechanik - można jeździć ale lepiej zmienić. Przegląd - można jeździć. Seriws opon - koniecznie wymienić (niby znawcy ale nie ufam w tej kwestii bo przecież na oponach i ich wymianie zarabiają)
To tak ma działać? Jestem na Plutonie bez kombinezonu w samych majtkach, poziom tlenu w atmosferze 0%, temperatura -200 st. C. Moja postać od razu po wyjściu ze statku powinna chyba umrzeć? xd #starfield #gry #bethesda
#opony #motoryzacja #auta
@JuanAntonioGonzalo: Po co Ci 10 letnich opon?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Mechanik - można jeździć ale lepiej zmienić.
Przegląd - można jeździć.
Seriws opon - koniecznie wymienić (niby znawcy ale nie ufam w tej kwestii bo przecież na oponach i ich wymianie zarabiają)