Aktywne Wpisy
julibae +51
też się często spotykacie z romantyzowaniem komuny? teksty typu "było c-----o ale ludzie byli szczęśliwi" - z czego to wynika? moja teoria jest taka, że ci ludzie co tak mówią po prostu byli wtedy młodzi i patrzą na to z sentymentem. Sama się łapię na tym, że myślę czasami, że 10 lat temu było jakoś lepiej
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
NightRock +60
Jak to jest, że nie mieliśmy internetu, nie wiedzieliśmy o swoim wzajemnym istnieniu, a mimo to, wszyscy budowaliśmy to z koców i wspólnie nazywaliśmy "bazą"?
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
link
Jest to według mnie spora szansa na to, że wchodzimy w nową ere i czekają nas niedługo spore zmiany. To kto jednak je przeprowadzi i w jaki sposób pozostaję kwestią otwartą. Można więc powiedzieć, że żyjemy w ciekawych czasach.
#polityka #4konserwy #antykapitalizm #neuropa #przemyslenia #revoltagainsthemodernworld
Za to w kwestii robienia trzody, to zawsze jest założenie, aby robić jej nie mniej, niż "druga strona". Nawet jeśli ta druga strona jest w zasadzie chochołem.
A w jakim kontekście jest ta uwaga? Bo chyba nie w kontekście atrofii demokracji, której poświęcony jest wpis @Al-3_x. Trudno mówić tu o dochodzeniu do jakiegoś „poziomu rozwoju” – takie sformułowanie sugeruje pozytywne zjawisko – skoro mowa o czymś przeciwnym, nie o rozwoju,
To chyba ty ten kontekst sobie w głowie stworzyłeś, to może dalej ze sobą podyskutuj, nie będę przeszkadzał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale tak na serio to weź się nad sobą zastanów bo odpowiadasz sobie coś, oburzasz się na to i męczysz bułe że inni nie widzą twojej interpretacji rzeczywistości xd a używanie górnolotnego słownictwa mocno kontrastuje z niezrozumieniem prostych zdań, jakie prezentujesz ( ͡°