Wpis z mikrobloga

Ehh za kazdym newsem o tym co odpie#dalaja pisowcy czuje wku#w.
Przypomnijcie sobie jak Polska wygladala w latach 90' i jak swietnie rozwinelismy sie przez te 25 lat (z przerwa na maly postoj w 2005) - zapieprzalismy to the moon i bylo coraz lepiej, nawet udalo sie po zniesieniu kontroli granicznych pozbyc wiekszosci patusow i elementu.
Ten kraj nie byl idealny ale zapieprzalismy jak Kubica - niestety nikt nie wiedzial ze czeka na nas nieslawny zakret w Ronde di Andora...

I znow lapie mnie wku#w jak sobie mysle, gdzie teraz moglibysmy jako narod byc. Ile kolejnych krajow bysmy przescigneli pod wzgledem bogactwa per osoba? Moze bysmy juz wyprzedzili Hiszpanie, Estonie, Litwe, moze nawet zblizali sie do Wloch?
Moze juz bysmy mieli 2 elektrownie atomowe i bezpieczenstwo energetyczne?
Moze powoli zaczynalibysmy odczuwac jak to jest byc 'bogatszym' europejczykiem jadac na wakacje?
Moze zaczynalibysmy sie liczyc na arenie miedzynarodowej i brano by nas bardziej pod uwage?

Moze, moze... niestety, ale patusy, nieroby, emeryci, debile i pociotki wybrali nam wszystkim inna przyszlosc - przezryjmy to co wypracowalismy, a po co sie rozwijac! Zyjmy chwila i rozkradnijmy ten kraj, byle nam chociaz przez chwile bylo lepiej! W koncu najwazniejsze jest moje tymczasowe egoistyczne dobro, ktore za chwile i tak obroci sie przeciw mnie.
To wlasnie ci ludzie udupili nas na dziesieciolecia (chyba nie myslicie ze nawet jakbysmy dzis wszystko zmienili to wyjdziemy z tego szybciej niz za 10-20 lat?). To wlasnie pospolstwo i ograniczone, egoistyczne dzbany podatne na manipulacje niczym ci kupujacy garnki za 40k pozwolilo na dojscie do wladzy warcholstwa + powolna zmiane tej krainy w dyktature.

Ja wam tego nie zapomne - bo to wy mnie zmusiliscie do zycia w tym syfie i rowni pochylej. To wy bierzecie moje pieniadze z kieszeni zeby sie nazrec i za moja kase wprowadzic tu brak wolnosci, inflacje, nepotyzm i rozdawnictwo. To wy jestscie odpowiedzialni.

#pis #polska #oswiadczenie #w---w #takaprawda #niepopularnaopinia #bekazpisu #bekazpodludzi
m.....0 - Ehh za kazdym newsem o tym co odpie#dalaja pisowcy czuje wku#w.
Przypomnij...

źródło: comment_1661591218lZQ5dKiSCpRAdq2hMh0LaT.jpg

Pobierz
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Może i Polska stała się mentalnym ciemnogrodem z r-------ą gospodarką i gromadą bencwałów u władzy, ale za to geje nie mogą chodzić za rękę.

Czego nie rozumiesz LEWAKU XDDDDDD

rozpie#dolenie kraju i powszechna bieda to dobra cena za brak teczowych flag ;)

@jaroty
  • Odpowiedz
to że nie wyobraża sobie przeżyć miesięcznie za 7k zł czy jakoś tak pokazały, że politycy PO stracili kontakt z rzeczywistością

@StdPtr: Jak już cytujesz fragment o wynagrodzeniu 6000 zł, to może doczytaj do końca, czego on dotyczył, bo to trochę wychodzi jak z tymi samochodami, które na Placu Czerwonym rozdają (chodziło o wynagrodzenie znajomej Bieńkowskiej, która na swoim stanowisku mogła zarabiać dużo lepsze pieniądze, tylko przeciętny pisior ma zbyt
  • Odpowiedz
@Phallusimpudicus: cos im to slabo idzie bo Polska jest jednym z najszybciej rozwijajacych sie krajow Europy min dzieki ich inwestycja - nie tak jak kraje gdzie nie inwestowali. Dla Niemiec Polska i wiekszosc krajow swiata nie bedzie konkurencja i to nie przez ich dzialania tylko zwyczajnie tak sie swiat ulozyl przez ostatnie 300 lat -zwyczajnie nie maja ani kapitalu ani technologii.
  • Odpowiedz
c---a by się zmieniło, w pl masz 9 mln emerytów i rencistów, którzy nic nie dokładają, jakieś 4 mln w sektorze państowym, oni też nic nie produkują xD
  • Odpowiedz
@marcooo80: Albo to bait, albo masz mniej niż 20 lat i uważasz, że w latach 89 -2005 rozwój był wybitny w Polsce xD Tak poza tym, PKB per capita a jakość życia w danym kraju to dwie różne rzeczy ;)
  • Odpowiedz
@marcooo80: Masz racje ale nie masz racji.
Nie pierwszy raz biedota ciągnie kraj na dno i nie pierwszy raz jest problem z biedotą jak się z nią nic nie robi. To nie jest tak, że tego nie szło przewidzieć.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcooo80 no ale kto kuźwa miałby to twoim zdaniem zrobić? Platforma? Lewica? PSL? No kto? Ja rozumiem że PiS to zło ale kto inny w ich miejsce? Przecież w tym kraju od prawa do lewa na scenie politycznej wszyscy są tacy sami. Aby się dobić do żłoba i nachapać dopóki są u władzy bo za chwilę przyjdą inni i wrzucą swoich.
  • Odpowiedz
@marcooo80: macie krótką i wybiórczą pamieć.
PO nie przegrała wyborów w 2015 bo świetnie rządziła krajem tylko dlatego, że ludzie mieli dosyc ich rządów. Pis powiela ten sam schemat, tyle ze kilka leveli wyżej.
A to że sie w polsce lepiej żyje to głównie zasługa pracowitości polakow i zachodnich bisnesów ktore chicały tu inwestowac od 1989 czy nawet wczesniej.
To teraz wyobrazmy sobie jak by ten kraj z dykty i
  • Odpowiedz
@marcooo80: No jasne, gdyby był Donald, to byśmy Niemcy i Japonię normalnie doganiali. Widzę, że żelazny elektorat PO nie kuma, że to nie za PiS z Polski wyjechało 2 mln osób, że sytuacja demograficzna jest taka, jaka jest nie przez PiS, że magicznie po przyjściu PiS do władzy sprzedaż paliw w Polsce wzrosła o 15% (bo wcześniej paliwo było szmuglowane i jakoś nikomu to nie przeszkadzało), modernizacja armii leżała na
  • Odpowiedz
między innymi marazm spowodowany świadomością tego co OP napisał zmusił mnie do wyjazdu do holandii właśnie xD bajecznie nie jest, ale przynajmniej jest jakaś chęć zacisnąć zęby, bo jednak c-------a w holandii nijak mi się do c--------y w polszy, nawet zaczyna się marzyć o jakiejś perspektywie
  • Odpowiedz
@marcooo80: PIS tylko przyspieszył ten proces wrzucania tego kraju w g---o. "Zaraz utoniemy, ale nażrejmy się przedtem". Zapomnijcie o jakimkolwiek doganianiu zachodu czas był do 2020 roku i koniec. Wyż powojenny wchodzi na emeryturę, a wyż Jaruzela pracuje dla Niemca. No chyba że ktoś zrezygnuje z nowego auta, obiadków na mieście i wycieczek za granice w imię płodzenia nowej siły roboczej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
A ja się pytam co my z tym robimy. Gdy na stanowisko prezesa kolejnej spółki jest nominowana kolejną zasłużona miernota a nie specjalista to robimy memy. Myślicie ze pisowcy to debile ale jedynymi debilami jesteśmy my. Oni widząc że dając stołek kolejnym tytanom intelektu jedyne co robią ludzie to memy i oburzenie w socjal mediach śmieją się w swoich nowych domach orflganizujac imprezyvl na 500 osób. Dla nich impreza dla ciebie kredycik
  • Odpowiedz