Wpis z mikrobloga

@AnonimoweMirkoWyznania: Okolice miasta powiatowego na wschodzie. Praca w lokalnej firmie jako architekt IT. Z pensji zostaje około 70%. Mieszkam we własnym domu z żoną. 30 lvl.
Słuchaj znajmych to w zime będziesz w sandałach chodził. Każdy w opowieściach jest zajebisty, ma kasę, a w realu to już róznie bywa. Dziel na pół co ci znajomi mówią. Przegryw to ludzie sobie wmawiają bo chcą mieć a nie być i nie umieją
  • Odpowiedz
AluminiowyMichał: Lvl 33, 5500 na rękę, duże miasto wojewódzkie.
Mieszkanie 46 metrów, nie będę ukrywał że miałem szczęście bo kupili mi je Rodzice, 10 lat temu. Teraz robię remont generalny, już za hajs zarobiony samemu.
Mieszkanie w starym bloku (ale z cegły, nie płyty), bo tak sobie wybrałem. Nie lubię osiedli deweloperskich ogrodzonych płotem.
---

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
Azor: ~40; dom; duże miasto; własna firma; zarobki 300+ rocznie; rodzina 2+2; praca ciężka, głównie psychicznie; żyjemy skromnie, starcza nam na wszystko co potrzebne, nie liczymy ile zostaje bo przy własnej firmie to dość trudne, tzn. przepływy nie są na zasadzie wypłaty pensji.
---

• Odpowiedz
SpokoLoko: Lvl 30. Ja i żona, mieszkanie pow. 80m2 w Warszawie z kredytem w nowym bloku z 2020r, na rękę ok 30k (pensja i akcje) + 6k. Spokoje sąsiedztwo, wymuszona niska zabudowa (do 4 piętra) wokół ale wszystkie usługi są. Praca w IT w korpo. Zostaje różnie, ale ok 150-200k idzie zaoszczędzić rocznie. Obecnie mniej przez prace przy mieszkaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
---

• Odpowiedz