Aktywne Wpisy

Bunch +23
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +2
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

I teraz odnośnie tego przekonania to kapitał razem z dogmatami oświecenia i wyrosłego z niego liberalizmu doprowadził nas do katastrofy ekologicznej, która jest już praktycznie pewna. Tym samym z perspektywy kolejnych pokoleń wcale nie będzie wynikać, że to był najlepszy okres w historii, i że cokolwiek zwalczył. Wręcz przeciwnie. To okres co doprowadzi do zagłady planety. Równocześnie żartem tych czasów jest to jak próbuje się te katastrofę zwalczyć. Idiotyczne spotkania podmiotów odpowiedzialnych za tę katastrofę, vide WEF i zjazdem postaci jak Bezos żebrak (błagający rodziców o pieniądze na firmę) czy licealista Bill biegający za spódniczką matki i proszący o kontrakty z IBM. Do tego tragikomiczna postać klasycznego liberała imperialisty-rasisty czyli Klausa Schwaba, w idiotycznym stroju i przekonaniu, że cokolwiek znaczy, co roku powtarzając te same hasła. Jedyne co z tego typu spotkań wynika to narastająca paranoja środowisk prawicowych, no i dalsze wyniszczanie planety, w końcu główne źródło jej zagłady to działania kapitału. Jesteśmy w sumie żywymi uczestnikami tego komediodramatu...
#antykapitalizm #ekologia #ekonomia #bekazlibka
„A po trzecie to większość świata dalej głoduje będąc poddawana kolonizacji w białych rękawiczkach.„
XD
@garbaty33: A nie jest vide Nestle i praca dzieci? Czy masowe, przemysłowe rybołówstwo u brzegów Liberii i Somalii, co prowadzi do problemów z żywnością, dalej jedzenia zwierząt nienadających się do jedzenia, następnie występowania rzadkich chorób, czy też wzrostu piractwa, w końcu jak trzech rybaków ma konkurować z wielkim statkiem, z ciężkim sprzętem i komputerowym wsparciem to