Wpis z mikrobloga

Kiedy kraj wzywa moim honorem jest #!$%@?ć zagranicę kiedy moi rówieśnicy przeciwnej płci są zmuszani do pozostania w kraju i mają zakaz jego opuszczania.

Jesteście przyszłością tego kraju!

Po wszystkim wróci taka Juliya lub Anastasia na Ukrainę po wyhasaniu się na zachodzie i wyssaniu wsparcia z każdej storny do wyzwolonego przez przymuszonych rówieśników kraju i powie do Saszki lub innego Ihora, że niestety, ale jesteś biedny, niewykształcony, nie masz ręki, jesteś dla mnie nieatrakcyjny

Przecież mieliście takie same warunki, prawda? Przecież jesteście tacy sami, prawda?

#pieklomezczyzn #bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow
#ukraina #wojna #dyskryminacjamezczyzn #bekazprawakow #lewackalogika
Pobierz InstrybutorzOrlenu - Kiedy kraj wzywa moim honorem jest #!$%@?ć zagranicę kiedy moi r...
źródło: comment_1661199508JyfJW735JozICgFjbOk4Gy.jpg
  • 87
@Instrybutor_z_Orlenu Bo jeden chłop może zapłodnić 20 kobiet jednocześnie, a kobieta ma 9-miesięczny cooldown i rodzi tylko jedno dziecko. Oczywiście, że chodzi tutaj o biologię i traktowanie kobiet jak inkubatory. Czy to sprawiedliwe? Nie. Czy słuszne? Prawdopodobnie tak, skoro tak świat funkcjonował przez tysiące lat.
Wyobrażasz sobie, co by się stało, gdyby wojna trwała 5 lat i w tym okresie kobiety po prostu przestałyby rodzić dzieci, a te urodzone tuż przed wojną
@Szalom Pomyliłeś kogoś, kto po prostu opisuje Ci, jak wygląda świat z kimś, kto staje w obronie kobiet. A czy sprawiedliwe jest, że jeden się rodzi z genami #!$%@?, a drugi chada? Niesprawiedliwość jest nieodłączną cechą natury i jesteśmy zmuszeni grać w jej grę. Nie zmusisz kobiet do rodzenia dzieci siłą, bo to już na pewno wyprodukowałoby pokolenie wykolejeńców życiowych, nie wspominając o tym, że dla facetów to też byłby strzał w
@WillyJamess: Dobra wez skończ te kocopoly bo nie da się tego czytać. Ja szukam ci analogii w prawie ty gadasz bzdury o naturze. Gdyby było więcej takich jak ty ‚swiat jest niesprawiedliwy’ to nie wyszlibyśmy jeszcze z jaskini i nikt by nie walczył o swoje prawa bo ‚pogodz się z tym’

Nie zmusisz kobiet do rodzenia ale facetów do umierania już tak xd żeby oni jeszcze mieli jakiś wpływ na te
@Instrybutor_z_Orlenu dzieci też są ważne by mogły w przyszłości odbudować kraj, a to mogą zrobić tylko kobiety, opiekując się i rodząc dzieci. Zawsze na wojnę szli mężczyźni a kobiety zostawały w domach z dziećmi, bo nie ma żadnego innego wyjścia. Nie mówiąc już o tym, że mężczyźni sami sobie to zrobili, bo oni zawsze walczyli albo wywoływali wojny. Zresztą chcesz cały naród posłać na mięso armatnie? Wojna to gówno i tam nie
@chwila: Sami mężczyźni sobie to zrobili xd jak będziesz rodzic martwy płód który zagraża twojemu życiu to tez ci powiem ze sama kobieta ci to zrobiła - w tym wypadku Przyłębska.

Już nie mówiąc ze są kraje gdzie premierem jest kobieta i większość rzadu to kobiety a służba tylko dla mężczyzn istnieje - Finlandia
@cookie96 poza Izraelem nigdzie nie ma partnerów, a na Ukrainie walczą głównie ci którzy chcą. Kumpel prawie pół roku czeka, aż do niego zadzwonią, ale chętnych na miejscu jest więcej niż można przeszkolić i wyposażyć
@Szalom:

Ja szukam ci analogii w prawie ty gadasz bzdury o naturze

No tak, "co ty mi tu #!$%@? o prawie grawitacji zamiast się zbuntować i latać" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wytłumaczyłem Ci jak pastuch krowie, dlatego to tak musi działać, a ty dalej tupiesz nóżką obrażony na niesprawiedliwy świat. Na geny też się obraź i idź na ulicę walczyć o lepsze.

Gdyby ode mnie to zależało,
@WillyJamess: Człowieku porównujesz prawo ludzkie pokrętnie uzasadnione ‚naturą’ (gdzie samo odwoływanie się do natury jest już błędem logicznym) do aksjomatu jak grawitacja i to ja nie potrafię dyskutować? Już nie mówiąc o twoim protekcjonalnym tonie zakrawającym o ad personam
@Szalom No porównuję, bo dałem na to argumenty, których nie potrafisz odbić, tylko piszesz o bzdurach i kocopołach. Odpisałem Ci dokładnie w takim tonie, w jakim Ty do mnie napisałeś wcześniej. Wskaż mi ten błąd logiczny, bo nie pływam tak w filozofii i prawie ludzkim. Wciąż nie odnosisz się do praktyczności stawiania kobiety nad mężczyzną z czysto demograficznego punktu widzenia.
@WillyJamess: Nie wykraczam w żadna filozofię, już prędzej ty. Wychodzę z prostego założenia ze to jest poważna dyskryminacja na tle płci i w pierwszym świecie gdzie mówi się o równości i uprzywilejowaniu mężczyzn jest to hipokryzja i potwarz dla takich szaraczków również jak ja.

A argument odwołujący się do natury jest po prostu błędny bo to ze coś jest naturalne nie znaczy ze coś jest lepsze i tyle.
@Szalom

jest poważna dyskryminacja na tle płci i w pierwszym świecie gdzie mówi się o równości i uprzywilejowaniu mężczyzn jest to hipokryzja i potwarz dla takich szaraczków również jak ja.

No tak. I co? To właśnie staram Ci się wytłumaczyć - to jest jawna dyskryminacja, ale z punktu widzenia rządzących to się po prostu kalkuluje i tyle.

A argument odwołujący się do natury jest po prostu błędny bo to ze coś jest
@Szalom nie wiem do czego uderzasz xd do tego, że kobieta rodzi martwe dziecko i jest to jej wina, chociaż biologicznie ma zerowy wplyw, czy do tego, że religijna władza (w większości mężczyźni u władzy którzy wniosek do TK zgłosili) chcieli by ludzie cierpieli? Jedna osoba o tym nie zdecydowała.