Wpis z mikrobloga

Kiedy kraj wzywa moim honorem jest #!$%@?ć zagranicę kiedy moi rówieśnicy przeciwnej płci są zmuszani do pozostania w kraju i mają zakaz jego opuszczania.

Jesteście przyszłością tego kraju!

Po wszystkim wróci taka Juliya lub Anastasia na Ukrainę po wyhasaniu się na zachodzie i wyssaniu wsparcia z każdej storny do wyzwolonego przez przymuszonych rówieśników kraju i powie do Saszki lub innego Ihora, że niestety, ale jesteś biedny, niewykształcony, nie masz ręki, jesteś dla mnie nieatrakcyjny

Przecież mieliście takie same warunki, prawda? Przecież jesteście tacy sami, prawda?

#pieklomezczyzn #bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow
#ukraina #wojna #dyskryminacjamezczyzn #bekazprawakow #lewackalogika
Pobierz
źródło: comment_1661199508JyfJW735JozICgFjbOk4Gy.jpg
  • 87
@chwila: Tak samo jak żaden facet z Ukrainy nie zadecydował o tym żeby ruskie ich zaatakowały xd ale rozumiem ze ich już obowiązuje odpowiedzialność zbiorowa bo maja takie same genitalia?

Dobrze ze przeciętny 18 latek ktory moze zostać mięsem armatnim na Ukrainie ma 100 procentowy wpływ na wojnę i na to czy zostanie powołany czy nie nie mówiąc o tym ze przecież może zadecydować żeby uciec.
@Szalom nie może zdecydować, bo państwo w którym żyje, wie że to nie jest możliwe by wszyscy uciekli ani by wszyscy zostali. Każdy robi co może w kryzysie. Nie ma innego wyjścia z tej sytuacji. Państwo musi mieć bazę do poboru, a kobiety zostają w domach, albo wracają po wojnie. Myślisz, że wojna to jakaś fair sprawa i że każdy ma jakieś prawa? Niestety wojna to cierpienie i chaos. Nie ma żadnego
@chwila: XD Wylądują w plastikowym worku ale będą bohaterami. Obyś trollowala

Idąc twoja logika kobiety pod groźbą kary więzienia powinno się zmuszać do rodzenia bo jak i Ukraińcy jak i Polacy maja ujemny przyrost naturalny, a przecież przetrwanie narodu to nie taka fair sprawa nie?

Obrzydliwa jesteś rzygac mi się chce

Poza tym kobiety walczą na Ukrainie bo wiem mentalnie zatrzymalas się w średniowieczu, ale trochę się pozmieniało i wystrzelona kula
@Szalom z tego co wiem co się pomniki takim ludziom buduje i do teraz wspomina się jednostki które walczyły gdzieś. Dla ciebie to tylko mięso armatnie, a dla wielu ludzie bohaterowie dzięki którym mogą sobie teraz spokojnie żyć.

To samo jest Ukrainie i ludzie są tam bohaterami walcząc o swój kraj, ty możesz nazywać ich jak chcesz.

Nie da się kogoś zmusić do rodzenia xd #!$%@?ło cię? Jak sobie to wyobrażasz? Gwałtem
@chwila: Nie, mi chodziło o to ze bohaterami wojennymi zostają ludzie którzy się na tym znają, którzy są wyszkoleni, którzy tego chcą. Profesjonalni wojskowi. Którzy sami podjęli taka decyzje w myśl zasady z niewolnika nie ma robotnika/zawodnika.

18 latek który nie może wyjechać z Ukrainy gowno wie o życiu i świecie a na pewno o wojaczce, wiec on ma marne szanse na zostanie bohaterem. Szczególnie ze jest do tego przymuszany.

Nigdzie
@Szalom a zawodowi żołnierze nie lądują w workach? Lądują w workach i chronią przed tym cywili. Dla mnie to bohaterowie. A taki młody chłopak walczący w jakiejś jednostce, który przyczynił się do postępu czy wygranej bitwy, to dla mnie to też bohater, a dla ciebie śmieć w worku.

Nie jestem z tym by wojny w ogóle były i chciałbym by ich nie było i nikt nie musiał umierać, ale jaki mamy wpływ
@Szalom takie odniosłam wrażenie, że śmierć tych ludzi, jest niczym dla ciebie. Nie ma w tym przypadku żadnego rozwiązania. Ci mężczyźni którzy musieli zostać, też są selekcjonowani do tego do czego się nadają, nie wysyłają ich na jakiś główny front, tylko zajmują się innymi rzeczami. Od jakiego wybuchu mogą zginąć, ale to tak samo jak cywile.

I nawet jakby te kobiety walczyły, te młode, bo dzieci muszą z matkami być, to się
@Szalom no jak żyją sobie w domu to o co ty się czepiasz? Ja myślałam,że cię interesuje, że kogoś wysyłają na front. Czyli żyją jak wszyscy inni cywile którzy zostali, w tym kobiety i dzieci. Myślisz, że mają oni możliwość ucieczki? I tak jej nie mają i większość ludzi na wojnie w ogóle nie ma takiej możliwości. Pomoc jest dla wszystkich nie gadaj głupot. Jak sobie wyobrażasz 20 mln zwalonych na Europę
A taki młody chłopak walczący w jakiejś jednostce, który przyczynił się do postępu czy wygranej bitwy, to dla mnie to też bohater, a dla ciebie śmieć w worku.

@chwila: zatem nie miałabyś problemu, żeby w razie wojny nałożyć na tych co nie walczyli dodatkowe podatki, żeby zapewnić dobre życie bohaterom? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście te podatki byłyby już dożywotnie i cywile przez całe życie płaciliby swoim
jak chcesz nałożyć na ludzi podatki w trakcie wojny? XD

@chwila: normalnie, przecież na Ukrainie ludzie płacą podatki. Choć wiadomo, że tyczy się to bardziej czasów po wojnie, bo ta nie trwa wiecznie. Ci Ukraińcy którzy teraz walczą powinni być wynagradzani przez resztę społeczeństwa do końca życia.
@skitarii będą wynagradzani pewnie w jakiś sposób, który będzie z podatków tak czy siak, do tego pewnie inne rzeczy dostaną uprawiające im życie i pewnie wyższa rentę/emeryturę jeśli będą potrzebować. Trudno decydować o takich rzeczach jeśli nie jest się politykiem i to nie twój kraj. Na pewno w jakiś sposób powinni być wynagrodzeni.
będą wynagradzani pewnie w jakiś sposób, który będzie z podatków tak czy siak, do tego pewnie inne rzeczy dostaną uprawiające im życie i pewnie wyższa rentę/emeryturę jeśli będą potrzebować.

@chwila: gówno dostaną, znając życie. Skoro to bohaterzy, którzy bronili kraju własnym życiem, powinni mieć za to naprawdę duże przywileje, jak dożywotnie zwolnienie z podatków, nie śmieszne darmowe bilety na komunikację jak u nas.
@skitarii skoro już wiesz, to co ja będę z tobą dyskutować? Ja nie mam pojęcia co państwo da swoim żołnierzom i nie będę zmyślała.

Wojna to syf i miejmy nadzieję, że nie będzie to nas nigdy dotyczyć bezpośrednio i nikt nie będzie musiał ginąć. Niektórym jest łatwo mówić, że ja nie chcę walczyć, mój kraj mnie nie obchodzi i wolę sobie wyjechać i zacząć nowe życie, ale pewnie w ogóle takiej możliwości
Niektórym jest łatwo mówić, że ja nie chcę walczyć, mój kraj mnie nie obchodzi i wolę sobie wyjechać i zacząć nowe życie, ale pewnie w ogóle takiej możliwości może nie być dla nikogo i co wtedy?

Ja jestem wdzięczna tym ludziom, którzy mają odwagę iść na te wojnę i wziąć do ręki broń, czasami nie ma też innego wyjścia.

@chwila: jeśli walka w obronie kraju ma być za psi uj, bo
z tego co wiem co się pomniki takim ludziom buduje i do teraz wspomina się jednostki które walczyły gdzieś. Dla ciebie to tylko mięso armatnie, a dla wielu ludzie bohaterowie dzięki którym mogą sobie teraz spokojnie żyć.

@chwila: I ile razy byłaś przy takowym pomniku zostawić chociaż kwiatka?
@Instrybutor_z_Orlenu nasi przodkowie nie byli głupi, uczyli się na własnych błędach i zwyczaj chowania kobiet przed wojną który nasza cywilizacja kontynuuje, z chłodnego, przekalkulowanego powodu ma swój sens.

Sprawa jest prosta - kobiety to biologiczne inkubatory, rodzą dzieci. I tyle wystarczy żeby wyciągnąć wnioski.

Idąc w absurd, z plemienia 200 ludzi równej proporcji płci lepiej poświęcić 99 mężczyzn i uchować kobiety, niż żeby zrobić to po równo. A nie daj Boże uchować