Napilem sie o północy przetermonowanej kawy (ktora juz kiedys pilem i nic mi wtedy nie było ) bo mialem cos waznrgo do skonczenia, a chcialo mi sie spać, tymczasem zamiast to konczyc, to gdzies tak po godzinie czy dwoch dopadl mnie bol brzucha i sraka. Siedzialem 2h w kiblu. Potem poszedlem spac gdzies na godzine i obudzilem sie z bolem brzucha i biegiem do kibla. Potem znowu na lozko, ale po 15minutach znowu musialem zapieprzac do kibla i teraz tylko siedze i nie wychodze. Prawie nic nie spalem a dalej mam cos do zrobienia na kilka godzin
@essos: zjedz 6 - 8 tabletek węgla aktywnego. Nie trolluje. Tylko nie tego w.kapsulkach z jakimiś dodatkami , tylko takiego legitnego w takiej pastylce, który brudzi rękę, kiedy go dotkniesz - ten jest najlepszy
@essos o cumplu, z miesiąc temu też miałem taką akcję tylko nie po kawie. W sumie nie wiem po czym. 2 godziny na klopie od 3 nad ranem z potwornym bólem brzucha i cały dzień sprint do kibla co pół godziny. Jak nie ma kto Ci kupić węgla albo innego środka to musisz przeczekać. Pij dużo bo się odwodnisz.
@Wjolka: Jeśli bierzesz jedna czy dwie tabletki to faktycznie nie ma to sensu. Jeśli weźmiesz 6 - 8 na raz to zobaczysz jak szybko zwiąże całą wodę i będzie zdrowa twarda kupa ( ͡°͜ʖ͡°). Tak, zdaje sobie sprawę, że na opakowaniu jest napisane żeby brać 1 tabletkę, ale to suplement diety i oni piszą tak, bo muszą. Stosuj tak jak napisałem, nie stanie Ci
@Wjolka: niby dlaczego? Węgiel powoduje wiązanie się różnych związków w tym toksyn. Spróbuj sobie zaaplikować np paracetamol albo ibuprofen razem z węglem, kiedy boli Cię głowa. Nie przestanie, ponieważ węgiel zaabsorbuje skladnik czynny leku. Wiadomo, ze nie absorbuje wszystkiego, ale blokuje wchłanianie do organizmu różnych substancji.
@Glikol_Propylenowy Ale ja nie muszę próbować- nie od parady masz w wytycznych względem określonych leków po płukaniu zoladka w zatruciu podanie węgla.
Chodzi o sposób stosowania w zatruciach pokarmowych wirusowych/bakteryjnych.
Napilem sie o północy przetermonowanej kawy (ktora juz kiedys pilem i nic mi wtedy nie było ) bo mialem cos waznrgo do skonczenia, a chcialo mi sie spać, tymczasem zamiast to konczyc, to gdzies tak po godzinie czy dwoch dopadl mnie bol brzucha i sraka. Siedzialem 2h w kiblu. Potem poszedlem spac gdzies na godzine i obudzilem sie z bolem brzucha i biegiem do kibla. Potem znowu na lozko, ale po 15minutach znowu musialem zapieprzac do kibla i teraz tylko siedze i nie wychodze. Prawie nic nie spalem a dalej mam cos do zrobienia na kilka godzin
#medycyna #zdrowie #pytaniedoeksperta #pomocy
Czekolade chyba jakas mam, ale raczej nie taka "prawdziwie gorzka". Na pusty brzuch moge to żreć?
Kurde tragedia, ledwo wyjde z kibla, poloze sie na łozku i znowu trzeba wracac. Chyba z 7 razy juz bylem
Jak nie ma kto Ci kupić węgla albo innego środka to musisz przeczekać. Pij dużo bo się odwodnisz.
źródło: comment_16611517781MeIZ8h1ado0uOA2Hznxj3.jpg
Pobierz@werewek Nie pokladałabym wielkich nadziei w węglu aktywowanym.
Tak, zdaje sobie sprawę, że na opakowaniu jest napisane żeby brać 1 tabletkę, ale to suplement diety i oni piszą tak, bo muszą. Stosuj tak jak napisałem, nie stanie Ci
@Glikol_Propylenowy w kontekście zdania powyżej.
Chodzi o sposób stosowania w zatruciach pokarmowych wirusowych/bakteryjnych.