Wpis z mikrobloga

  • 0
@hellyea: u mnie w lodowce prawie cały czas są składniki na carbonarę. Na śniadanie nawet raz robiłem. :D


@spunky: Ja też nie raz jem dania nieśniadaniowe na śniadanie, ci idioci tego nie sprawdzają, yolo, jestem dorosła XD a tak w ogóle to można uznać, że carbonara to taka jakecznica z makaronem i serem, tylko w innym stanie skupienia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hellyea:
Carbonarę wynalazł w 1944 roku Renato Gualandi. Miał przygotować bankiet dla alianckich oficerów mając do dyspozycji głównie zapasy wojskowe. Czyli : makaron, śmietanę, ser topiony, jajecznicę w proszku i konserwę "tuszonkę".

Po realnym sukcesie tego genialnego dania Włosi wymyślili dziesiątki ckliwych historyjek o tym jak powstała carbonara oraz "jedyny słuszny" przepis, niestety bez śmietany
  • Odpowiedz
  • 0
@loczyn bylejakość to pewnie z domu wyniosłeś i nie zgadza się to z twoją nowobogacką wizją. Ciekawe jak wyglądają te twoje perfekcyjne dania z różnych kręgów kulturowych wsiurze ;)
  • Odpowiedz