Aktywne Wpisy

SzopDemaskuje +79
Ze względu na prace w sklepie z elektroniką miałem już realnie kontakt z tysiącem ukraińców od wybuchu wojny i wiecie co? To są osobny prymitywne mentalnie z niskim samoogarnięciem, na poziomie tych hindusów których sciąga PIS. Tylko hindus potrafi pojedyńcze słowa po ANGIELSKU bo korzystają z niego w swoim #!$%@? i chociaż gówno zrozumiesz przez ich dialekt to zawsze coś. A Ukrainiec? Na 100 jak 5 mówi po angielsku to sukces, cała

Zaczytanaa +269

W moje ręce trafił zbiór opowiadań pod jakże pięknym i intrygującym tytułem Duchy Nocy Kupały. W książce znaleźć można ponad dwadzieścia opowiadań polskich i zagranicznych autorów. Tematem jak sama nazwa wskazuje, jest słowiańskie święto zwane inaczej Sobótką. Noc Kupały – słowiańskie święto związane z letnim przesileniem Słońca, obchodzone w czasie najkrótszej nocy w roku, co przypada około 21-22 czerwca. W krajach anglosaskich pod nazwą Midsummer, w germańskich Mittsommerfest. Kościół katolicki nie mogąc wykorzenić dawnych wierzeń i corocznego obchodzenia święta, podjął próbę zasymilowania tego dnia z własną doktryną, tak powstała Noc Świętojańska. #recenzja #ksiazka #ksiazka #book #czytam