Aktywne Wpisy

IntruderXXL +96
138kg ~10% BF, łapa 52/53 na żyle, udo...69cm xD Bocian w natarciu. Redukcja jeszcze z 2 tygodnie aż załatwię wszystkie sprawy, więc zahaczy się o jednocyfrowy BF lol.
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć.
Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć.
Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem

iforgotmypass_ +51
W nawiązaniu do mojego wpisu - pierwsze moto 125 na wynajem kupione xD. Honda CB125R. Najwyżej mi rozwalą, trudno. Jakby ktoś z #warszawa chciał pośmigać to zapraszam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ktoś zainteresowany to mogę robić update'y czy to żre czy raczej klapa. Jak tylko wdupię kasę to też napiszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak na razie postawiłem stronkę i sociale,
Jak ktoś zainteresowany to mogę robić update'y czy to żre czy raczej klapa. Jak tylko wdupię kasę to też napiszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak na razie postawiłem stronkę i sociale,
źródło: image
Pobierz

Mam dwa pytania dotyczące korzystania z rest API w Django. pierwsze techniczne, drugie dotyczy samego podejścia.
Po pierwsze, jak wyciągnąć dane dotyczące tylko jednego rekordu? No mam całą listę użytkowników, ale chcę wyciągnąć dane dotyczące jednego imienia.
Po drugie, chce przeprowadzić operację na tych wyciągniętych danych. Mianowicie będę miał ilość punktów wyjściową i chce to przeliczyć na aktualna ilość punktów wg określonych zasad (robię pierwsza w życiu aplikacje - apka do zakładów z kolegami na mistrzostwa świata). Jak to ogarnąć? Działania robię w ramach widoku? Czy wyciągam przez API do innego skryptu? Jak to zrobić, żeby punkty przeliczały się codziennie np co trzy razy po południu, po każdym meczu? Czy do zakolejkowania takiego powtarzającego skryptu użyć celery? Znalazłem jeszcze django-background-tasks ale dokumentacja jest tak lakoniczna, że nie pomaga.
Jak jestem debilem i robię wszystko źle to krzyczcie.
@avvar: cron będzie chyba najlepszym wyjściem.
@avvar: a to nie raczej cron powinien te punkty wyliczać i
2. masz wyżej odpowiedzi