Aktywne Wpisy

rales +1837
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +129
313 629 + 105 = 313 734
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
źródło: image_picker_A301E1B2-C4EA-41C6-855C-EECB399EE668-34721-000004003BE8DCA7
Pobierz

A to przy okazji zareklamuję też mój kanał na YT w którym jest sporo odcinków z Singapuru. Tu przykładowy. Nie jestem miszczem youtuba i nie jest to kanał podróżniczy a raczej mój pamiętnik w formie video.
Wydaje mi się, że mamy takie czasy, że wyjechać gdziekolwiek do pracy za granicą to nie jest duży problem, a Singapur nie jest wyjątkiem. Tylko, że czasami np. finansowo
@kotbehemoth: a po ulicy? Kierowcy tolerują pedalarzy?
@kotbehemoth: dlaczego nie? (╯︵╰,)
Niestety nie, jazda rowerem jest uważana za dość niebezpieczną. Dużo ulic ma po 3 pasy i rower nie jest mile widziany. Zwłaszcza w dni powszednie. Wyjściem jest np jazda w nocy co jest dobre bo nie ma ostrego słońca.
Singapur to ogromny port, wszędzie dookoła jest pełno statków. Woda nie jest czysta. Tzn są ludzie co
@kotbehemoth: chyba że jest się homo, to można dostać karę chłosty ( ͡° ͜ʖ ͡°
@kotbehemoth: to już nawet nie chodzi tak z perspektywy turysty, ale tak do życia mi się nie podoba choćby przez dosłownie śmieszną infrastructure dla pieszych np:
https://www.google.com/maps/@1.3081129,103.8099955,3a,75y,128.7h,85.41t/data=!3m6!1e1!3m4!1sGsvc8HO5Rdvg5yfEKzNLpA!2e0!7i16384!8i8192
6 pasów dla samochodów pasy zieleni, chodnik mniej niż metr, 2 osoby się nie miną bez wejścia na trawę i skoro tam żyjesz to wiesz że to jest tam standard gdzie miasto/państwo o takiej powierzchni powinno kłaść nacisk na pieszych/rowerzystów jako środek
Komentarz usunięty przez autora
@d1sconn3cted: aleś znalazł :) to miejsce gdzie nikt nie chodzi. Tam się jeździ taksówkami albo autobusami.
źródło: comment_1660668366PbAGAh5ga7V87hQlNOW86i.jpg
Pobierz@bzdr: to już martwe prawo, które co ciekawe jest odziedziczonym prawem brytyjskim, które Wlk Brytania zniosła chyba w latach 50. albo i później (np takiego Alana Turinga za to skazali).
są one dostępne dla publiczności?
Nie są. np. Arabia Saudyjska albo Iran takie coś przeprowadza.