Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
Sponsorem dzisiejszego odcinka jest tahini. Musiałam wykorzystać pastę siedzącą w lodówce, więc zrobiłam chałkę z przepisu Claire Saffitz. W smaku różnicy nie ma, ale tahini dało niesamowitą teksturę w środku, pełną takich jedwabistych włókien. W komentarzu dam zdjęcie z książki Claire, bo ono to oddaje dużo lepiej niż moje amatorskie. Może wygląda jakby było suche, ale nic z tych rzeczy, w przepisie jest mnóstwo tłuszczu i to czuć, w dobry sposób.
Jedyna uwaga: nie wiem, o co chodzi, ale musiałam dodać chyba ze 40 procent więcej mąki niż jest napisane w opisie pod filmem z przepisem. Także jeżeli ktoś się skusi, to można mieć to na uwadze.

#pieczzwykopem #dziendobry #bojowkapiekarska
Pobierz
źródło: comment_1660463573kqyxTQc50CWPGLcUNpzI6Y.jpg
  • 6