Sponsorem dzisiejszego odcinka jest tahini. Musiałam wykorzystać pastę siedzącą w lodówce, więc zrobiłam chałkę z przepisu Claire Saffitz. W smaku różnicy nie ma, ale tahini dało niesamowitą teksturę w środku, pełną takich jedwabistych włókien. W komentarzu dam zdjęcie z książki Claire, bo ono to oddaje dużo lepiej niż moje amatorskie. Może wygląda jakby było suche, ale nic z tych rzeczy, w przepisie jest mnóstwo tłuszczu i to czuć, w dobry sposób. Jedyna uwaga: nie wiem, o co chodzi, ale musiałam dodać chyba ze 40 procent więcej mąki niż jest napisane w opisie pod filmem z przepisem. Także jeżeli ktoś się skusi, to można mieć to na uwadze.
@BarkaMleczna: a to akurat standard w wypiekach, bo ciężko określić ile dany typ czy nawet konkretna marka mąki wciągnie wody, ale kolor wyszedł świetny
Minister spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii w 2 dniu po objęciu urzędu w pierwszej wizycie zagranicznej wybrał się do prywatnego dworku ministra Sikorskiego. #bekazpisu #polityka #sikorski #msz #uk
Jedyna uwaga: nie wiem, o co chodzi, ale musiałam dodać chyba ze 40 procent więcej mąki niż jest napisane w opisie pod filmem z przepisem. Także jeżeli ktoś się skusi, to można mieć to na uwadze.
#pieczzwykopem #dziendobry #bojowkapiekarska
źródło: comment_1660463573kqyxTQc50CWPGLcUNpzI6Y.jpg
PobierzFiu fiu, takim sprzętem można zabić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
link do przepisu: https://www.youtube.com/watch?v=y394gJelE-U&t=1s
źródło: comment_1660463770wKCCGttN6NziQsuNZmUP40.jpg
Pobierz