Aktywne Wpisy
O strajku kierowców zawodowych mówi się pokątnie i co się słyszy w trasie na radiu i parkingu to wszyscy za ale do tego nigdy nie dojdzie jakie jest wasze zdanie kierowców zawodowych? nie pajaców z piwnicy nie pytam o zdanie #zycietruckera #strajkierowcowzawodowych
Zorganizować się i zrobić strajk przez 7 dni
- Tak 44.1% (79)
- Nie 55.9% (100)
wojna +140
To jest John Kerry. John jest oficjalnym wysłannikiem klimatycznym USA. Latał swoim prywatnym odrzutowcem na wiele konferencji, prosząc o zaprzestanie używania samochodów.
Niedawno John zeznał pod przysięgą, że nigdy nie posiadał prywatnego odrzutowca. W konfrontacji z dowodami powiedział, że „to moja żona była właścicielem, nie ja” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #ciekawostki #klimat #globalneocieplenie
Niedawno John zeznał pod przysięgą, że nigdy nie posiadał prywatnego odrzutowca. W konfrontacji z dowodami powiedział, że „to moja żona była właścicielem, nie ja” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #ciekawostki #klimat #globalneocieplenie
Winni, jeśli zostaną skazani, to wyjdą wcześniej, niż natura w Odrze się odrodzi...
https://www.wykop.pl/link/6776183/kary-za-zatrucie-wody-beda-wyzsze-nowelizacja-czeka-na-podpis-prezydenta/
#odra #odragate #katastrofa #ekologia #przyroda #ryby #zwierzeta #hydrologia #zdrowie #bekazpisu #dobrazmiana #pis #prawo #marihuana
za spowodowanie zagrożenia dla życia i zdrowia wielu osób grozi do 8 lat, w przypadku śmierci człowieka nawet do 12, ogólnie za to całe skażenie wydaje mi się, że kogoś posadzą do więzienia, zbyt grubo żeby po cichu o tym zapomnieć, cała Polska o tym trąbi, pytanie tylko czy wsadzą osobę winną, czy jakiegoś słupa/kozła
@ProbablyHappy: tak jak z trującą solą drogową, która była sprzedawana jako spożywcza?
Dlaczego za to nie ma kary śmierci?
Przecież to są szkody #!$%@? poza skalę, tego nie da się zadośćuczynić.
Co innego pozostaje?
Składowiska śmieci płonęły jak Polska długa i szeroka, akcje gaszenia były szeroko relacjonowane... I co? I nic
Afera soli drogowej - też opinia publiczna dowiedziała się o tym problemie, bo Czesi wykryli metale ciężkie w importowanym żarciu. I co? Nawet nie dowiedzieliśmy się, które firmy były "oszczędne" i sypały sól techniczną do żarcia. Śledztwa umorzone, nikt za
@CzerwonaPoprzeczka:
Nie ma kary śmierci w naszym prawodawstwie oraz w całej Unii Europejskiej
Dożywocie i konfiskata całego majątku (w tym tego celowo przepisanego na rodzinę), to byłoby w sam raz jak na nasze prawo o dodatkowo sąd powinien obostrzyć możliwość ubiegania się o warunkowe zwolnienie po 25 latach
@contrast: Dlaczego czegoś nie ma? Bo czegoś nie ma. xD