Aktywne Wpisy

zackson +41
czy ja jestem boomerem aka "kurła kiedyś to było" czy nowa deska Superba to jakaś porażka?
#skoda #motoryzacja
#skoda #motoryzacja
źródło: Untitled
Pobierz
Andrut_japko +323
#alkoholizm
Treningi to jedyna rzecz, która trzyma mnie w trzeźwości. Życzę wszystkim dobrym mordkom, które chcą również z tego wyjść, żeby dopięły swego. Peace yo
Treningi to jedyna rzecz, która trzyma mnie w trzeźwości. Życzę wszystkim dobrym mordkom, które chcą również z tego wyjść, żeby dopięły swego. Peace yo
źródło: temp_file3053140024770009933
Pobierz

#odra #bekazpisu
Osoba pracująca na głowę rocznie wpłaca powiedzmy 10tys.
Nie chce będę tego nawet przeliczał, ale jakbyś chciał wypłacić teraz wszystkim to co wplacili, nie wiem czy w 200mld byś się zmieścił.
@lagi_mozgu: Pobił i to z nawiązką xD
Wtedy budżet wytrzyma, się nie bój
Widzę że masz problem z wyobrażeniem sobie świata bez
Ps: dane eurostatu uwzględniają fundusze poza budżetem.
źródło: comment_1660300404JTtNXCgHQF4f0Fw7evWx6K.jpg
PobierzTyle ze ma to trochę inną formę. Nie twierdzę że ZUS działa doskonale i napewno dałoby się go udoskonalić i przedewszytkim zmniejszyć koszty utrzymania instytucji. Jednak ty chcesz całkowitego usunięcia składek emerytalnych i likwidację ZUS. Zastąpić to teraz czyms podobnym i w-----ć dodatkowa kasę..
Co do 500+ to akurat się zgodzę.
Bo jak to dane o długu liczone metodologią krajową to nie biorą pod uwagę zadłużenia poza kontrolą budżetu czyli zadłużania się w formie tarcz, any-covidów i innych funduszy.
Tu dane jak wygląda właśnie ta różnica między tym co podaje GUS a co dużo miarodajniej podaje UE.
źródło: comment_1660300879AxPpCYJvVKb6abcqoxvm33.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
No nie wiem, niedługo emerytura nie będzie potrzebna w ogóle, bo ludzie będą pracować do śmierci. Ja np. bym chciał, żeby mi tych pieniędzy nie zabierali i żebym mógł sam zadbać o swój fundusz emerytalny, bo w to, że dostanę