Wpis z mikrobloga

@lagi_mozgu: no ale jakich dowodów potrzeba? Nie przeanalizował projektu, ale zgodę wyraził. Jest jego podpis, a umowa skutkowała podwyżkami.
Miernoty na najwyższych stanowiskach - tak jest od lat w Polsce, którą rządzi nepotyzm i kolesiostwo.
  • Odpowiedz
akurat tu się mylisz, bo nawet Korwin powiedział że ZUS jest wiążący i państwo powinno najpierw spłacić swoje zobowiązania wobec osób, które już teraz płacą składki.

@Paczek_w_masle: jednocześnie nie mają problemu z tym, żeby wmawiać ludziom, że chcą wprowadzić dobrowolny zus ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe skąd wezmą na to pieniążki... :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
akurat tu się mylisz, bo nawet Korwin powiedział że ZUS jest wiążący i państwo powinno najpierw spłacić swoje zobowiązania wobec osób, które już teraz płacą składki.

@Paczek_w_masle: jednocześnie nie mają problemu z tym, żeby wmawiać ludziom, że chcą wprowadzić dobrowolny zus ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe skąd wezmą na to pieniążki... :)

@sebusik: tego nikt nie sprawdza, a jak coś to Korwin wbije z
  • Odpowiedz
@jakacper: PiS w ciągu 8 lat p-------l i rozkradli ponad 600 miliardów złotych

To by wystarczyło żeby ZUS 3 razy w-----ć
A to przypomnę pieniądze P--------E Z którymi nikt nic nie zrobił tylko ukradł

Był tu taki długi post z cała lista na co poszły te pieniądze, żałuję że
  • Odpowiedz
@masterdick "A ostatnio co, rudy z-----ł hajs z OFE i w----l do budżetu"

Nie do budżetu a do ZUS właśnie. I nie wszytko, a jedynie połowę. Z drugą połową dokładnie to samo zrobil PIS (no można było wybrać ikk, ale tu zabierali właśnie do budżetu od razu 15%)
  • Odpowiedz
@jakacper: No, zwał jak zwał - chodzi o fakt, że to już nie są nasze pieniądze jak tylko znajdą się na państwowym koncie

ZUS to rak, rak dla przedsiębiorców, rak dla budżetu i po prostu system który nie ma prawa działać na dłuższą mete

Dlatego potrzebna jest jak najszybszą reforma i ściągnięcie kolan z szyi ludzi
  • Odpowiedz
@masterdick nie pisałem że się nie da, tylko rzucanie hasła "trzeba zlikwidować" bez żadnego planu jest populistyczne. Jeśli jakiś polityk przedstawi projekt zastąpienia lub nawet całkowitej likwidacji, która będzie trzymać się kupy to wtedy to poprę. Jak narazie od wielu lat słyszę puste hasła.
  • Odpowiedz
@jakacper: Puste hasła to coś co słyszę od 20 lat

Od samej bierności niestety nic się nie zmieni

Ludzie nie podnoszą rabanu, więc oni mają w------e - wszyscy krzyczelibyśmy "koniec ZUS" i nagle plan by się
  • Odpowiedz
@Stachu_a_kto_przy_telefonie ja to pytanie zadaje sobie już od dłuższego czasu. Pytałem sympatyków PiSu wśród znajomych (niestety ciągle są), pytałem tu na wykopie. Brak większej odpowiedzi, wszystko sprowadza się do "a za peło i Tuska Niemca". PiS szafuje zdrowiem Polaków, życiem Polaków, ich dobrobytem, majątkiem, przyszłością, etc. Tu chodzi tylko o utrzymanie władzy, o ich własne dobro. My możemy zdychać, biedować, marznąć, zajmować głowy jak utrzymać poziom życia (który w Polsce wcale
  • Odpowiedz