Wpis z mikrobloga

@pilot1123: Mój pradziadek nawet brał udział w tym powstaniu, ale z tego co opowiadał to raczej mieli kamienie, łopaty i młotki do walki, więc trochę by się namachali tam masakrując ten blok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czachaaa: Duża ilość pustostanów w takich miastach jak Norylsk czy Workuta to jest dość ciekawa historia. Główną przyczyną jest to, że stoją one na wiecznej zmarzlinie, która pod nimi topnieje. Obecność dużego bloku mieszkalnego sprawia, że wierzchnia warstwa zmarzliny która stopnieje w lecie nie zamarza w zimie (budynek izoluje ją od potężnego zimowego mrozu), co powoduje po prostu zapadanie się w wilgotnym gruncie - ściany się przechylają, pojawiają pęknięcia itp.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@ja_nie_lubie: Pracowałem w Irlandii z chłopem z Norylska, dużo mi opowiadał np. że noc potrafiła trwać cały miesiąc. Przygnębiający koleś z przygnębiającego miejsca. P--------e jest się urodzić w takim Norylsku. Okrutne.
  • Odpowiedz
@Czachaaa: Ehh, jak zwykle Wykopki wyrabiają sobie opinię o danym miejscu na podstawie tylko jednego zdjęcia. Zamiast tego powinniście się tam wybrać i zobaczyć, że w rzeczywistości jest jeszcze gorzej xD
  • Odpowiedz