Wpis z mikrobloga

Od mojego wpisu z 30 czerwca

https://www.wykop.pl/wpis/66408825/nieruchomosci-kredythipoteczny-miesiac-temu-sprawd/

w którym sprawdzałem jak sprzedaje się nowo wybudowana inwestycja mieszkaniowa minęło trochę więcej niż miesiąc (w sumie od początku eksperymentu minęły 2 miesiące). Efekt jest taki, że od tamtego czasu lista mieszkań do sprzedaży się nie zmieniła i nadal wynosi tyle co na początku, czyli 24.
Sporo osób zarzucało mi, że strony ofertowe deweloperów nie są aktualizowane i pewnie wszystko się już sprzedało. Postanowiłem to sprawdzić i zadzwoniłem do biura jako zainteresowany klient. Pani potwierdziła, że lista jest aktualna i bardzo się ucieszyła, że dzwonię ( ͡ ͜ʖ ͡)

#nieruchomosci #kredythipoteczny
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krossmaker: podepnę się, bo od czerwca obserwuję dwie inwestycje w bezpośrednim sąsiedztwie mojego mieszkania.
Nie mam danych przy sobie, ale w jednej sprzedali w lipcu dosłownie kilka, z tego co pamiętam to 5 mieszkań (łącznie 12 sprzedanych, 7 rezerwacji i 71 wolnych).
W drugiej inwestycji sprzedali -1 mieszkanie, czyli ktoś musiał zrezygnować.

Z ciekawostek właśnie się dowiedziałem, że w innej inwestycji deweloper opóźnia budowę tak bardzo (przez rok nie wbił
  • Odpowiedz
@krossmaker: inwestycja w Gdańsku, tak idzie sprzedaż

budynek a: wolne 29 mieszkań na dzień 22.04.2021
budynek a: wolne 27 mieszkań na dzień 23.04.2021 (2)
budynek a: wolne 27 mieszkań na dzień 28.04.2021 (0)
budynek a: wolne 26 mieszkań na dzień
  • Odpowiedz