Sorry za spam ale, zaraz mnie cos trafi... czy jest na sali ktos madry i ma 5 minut na wyjasnienie tematu?
Po zakupie Yamahy RX-A3060 przez jakis czas nie moglem dojsc dlaczego Atmos nie odpala. Akurat glupio sie stalo bo kabel HDMI mialem z lat 90tych. Wymiana kabla wkoncu pozwolila mi zobaczyc znaczek ATMOS na wyswietlaczu, na Netflix, Prime i Xbox. Super
Ale sciaganie torrentow to jest jakis koszmar. Kazdy sciagniety plik .m2ts pieknie odpala Atmosa. Ale filmow takich za duzo nie ma.
Z .MKV to loteria. Film podpisany jako ATMOS, GB 30/60/120+, BT2020,Dolby Vision, 7.1,Bluray, i inne cuda.... a odpala sie max DD+.
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc filmow .mkv nie ma Atmosa. O co w tym chodzi? Czym sie roznia te pliki? Jeden ma atmos, drugi nie. Gdzie jest ten maly szczegol?
@NaxZST: zacznij używać normalnego odtwarzacza a nie ten ściek nazwany VLC, polecam MPV. Po drugie używając publicznych trackerów będziesz miał problemy że coś jest czasem źle otagowane, na prywatnych czegoś takiego nie ma bo leci report i jest naprawiane, a niektóre publiczne trackery też mają dziwne zasady jak np 1337x czy rarbg gdzie każdy web-dl jest zaznaczony jako webrip.
@NaxZST: A i tak zapomniałem dopisać, OBA SĄ ATMOS. Jeden poprostu wykorzystuje AC-3 (DD+ o który płaczesz) który jest kompresją stratną (ale transparentną) a TrueHD wykorzystuje bezstratną. Jako dowodzik krótki screen z mediainfo (programu do podglądania informacji na temat plików video ale wsumie nie tylko. Jakieś dwa losowe pliki jeden DDP a drugi TRUEHD
@NaxZST: Albo kupujesz dostęp do polskich ale mi tam one nigdy nie leżały albo dołączasz do redacted.ch farmisz ten tracker jak rpega i potem sobie idziesz na dobre prywatne trackery.
@L3gion: Sprawa jest prosta: jak wydajesz 250zł na pada do gier to masz fizyczny produkt który możesz trzymać w dłoni. Jak wydajesz 250zł na grę to dostajesz tylko dostęp do pobrania paru zer i jedynek. I dlatego ludzie wahają się przy zakupie gier bo nie potrafią odczuć wartości czegoś co fizycznie nie istnieje, i dlatego też ludzie są bardziej skłonni do piractwa, i sam fakt że to są dane cyfrowe a
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Sorry za spam ale, zaraz mnie cos trafi... czy jest na sali ktos madry i ma 5 minut na wyjasnienie tematu?
Po zakupie Yamahy RX-A3060 przez jakis czas nie moglem dojsc dlaczego Atmos nie odpala. Akurat glupio sie stalo bo kabel HDMI mialem z lat 90tych. Wymiana kabla wkoncu pozwolila mi zobaczyc znaczek ATMOS na wyswietlaczu, na Netflix, Prime i Xbox. Super
Ale sciaganie torrentow to jest jakis koszmar. Kazdy sciagniety plik .m2ts pieknie odpala Atmosa. Ale filmow takich za duzo nie ma.
Z .MKV to loteria. Film podpisany jako ATMOS, GB 30/60/120+, BT2020,Dolby Vision, 7.1,Bluray, i inne cuda.... a odpala sie max DD+.
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc filmow .mkv nie ma Atmosa. O co w tym chodzi? Czym sie roznia te pliki? Jeden ma atmos, drugi nie. Gdzie jest ten maly szczegol?
Komentarz usunięty przez autora
Polecam trafić do jakiegoś prywatnego trackera, to będziesz wiedział co ma, a co nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NaxZST: Ten moment gdy stać cię na zestaw atmos i OLEDa ale jesteś zbyt skąpy aby kupować Bluray albo wypożyczać z iTunes
( ͡° ͜ʖ ͡°)
TorrentLeech np. Ale nikt cię tam na ładne oczy nie wpuści.
@NaxZST: SMB czy DLNA? bo qnapowe dlna ma dodatkowy chromosom i jest cała lista technologii których nie rozumie. Dla testu odpal te same pliki z usb.