Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziś jeszcze takie coś zrobiłem

Ja :) - czyli sztuczna inteligencja w #midjourney

Z tego, co piszesz, to nie ty zrobiłeś, tylko program wygenerował. Jaki był proces twórczy tego "ja zrobiłem"?
  • Odpowiedz
@bzdr: wbrew pozorom umiejętne wpisywanie fraz, proces eksperymentowania z e słowami, generowanie kolejnych wariantów i tym pdobne, wymaga sporo skilla, wyczucia algorytmu i kreatywnych pomysłów
  • Odpowiedz
wbrew pozorom umiejętne wpisywanie fraz, proces eksperymentowania z e słowami, generowanie kolejnych wariantów i tym pdobne, wymaga sporo skilla, wyczucia algorytmu i kreatywnych pomysłów

@Acros: wierzę, że tak jest, ale mam uczulenie na te wszystkie generatory ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
wbrew pozorom umiejętne wpisywanie fraz, proces eksperymentowania z e słowami, generowanie kolejnych wariantów i tym pdobne, wymaga sporo skilla, wyczucia algorytmu i kreatywnych pomysłów

@Acros: bardziej to odpowiada pozycji jakiegoś dyrektora kreatywnego niż artysty
  • Odpowiedz

Zeby Ci wygenerowal konkretnie to co chcesz, musisz troche nad nim posiedziec, raz wypluje za 1 razem, drugi dopiero po 2,3, 5h

@noonamed @Acros: to tako samo, jak przy szukaniu obrazu na Stocku albo w Google - ściąganie grafiki nie robi z ciebie artysty, mówienie
  • Odpowiedz
@bzdr: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Uploaduje moje zdjęcia / grafiki które sam wykonałem ręka / tablet / ołówek farba / 3d soft i dodaję slowa, które mają przenieść moje pracy na wyższy poziom. To tak samo jak kiedyś człowiek prymitywny malował krwią zabitej sarny po sklepieniu jaskiniu ale... Wyobraź sobie teraz, podchodzi do niego kobieta z innego plemienia i mówi: Ty, patrz na to, namalowałam ten portret byka
  • Odpowiedz