Aktywne Wpisy
dorszcz +435
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
Alzena +1
Pytanie do osób które rzuciły palenie BEZ WSPOMAGACZY - jakie mieliście najbardziej dokuczliwe objawy? Chce rzucić z dnia na dzień, bez żadnych wspomagających gum/tabletek/plastrow. Czy to jest bezpieczne? Wiem że palenie jest bardziej szkodliwe niż odstawienie, to oczywiste, ale obawiam się trochę że bez wspomagaczy sobie nie poradzę. #zdrowie #kiciochpyta #p-------y
Niby 24 lata na karku, a ja czuję się jak bym był z innego świata. Znajomi z którymi chodziłem do gimnazjum/liceum zaczynam widywać ich z własnymi dziećmi, a ja nawet za rękę nie trzymałem. Niby błahostka lecz dla mnie to ogromny ból, że już nigdy nie zaznam prawdziwej miłości, a tym bardziej nie założę własnej rodziny. Starałem się o tym zapomnieć oddając się swoim pasjom leczy tylko na krótki czas to działało bo teraz wszystko co robię nie sprawia mi żadnej przyjemności, a odnoszę wrażenie, że to wszystko jest na siłę. Według mnie wiek 24 lata to już droga bez jakiejkolwiek szansy na związek. Kto normalny chciał by się wiązać z 24 letnim prawiczkiem? od razu widać, że coś z nim nie tak. Pamiętam jak za czasów gimnazjum rówieśnicy przeżywali swoje pierwsze miłości, a w liceum wchodzili w poważne związki, ja się temu tylko mogłem przyglądać jakby ktoś wyrwał kilka rozdziałów z mojej książki. Mam wrażenie, że zniszczyli mnie rodzice bo byli nadopiekuńczy. Zawsze uważali, że wiedzą co jest dla mnie najlepsze. Pamiętam ja chciałem zapisać się do drużyny piłkarskiej dla dzieci to mi powiedzieli, że to nie dla mnie i zaraz zrezygnuję (nie dali mi nawet szansy spróbować), natomiast kazali mi chodzić do szkoły muzycznej przez 6 lat do której ja nie chciałem.
Gdy zarobiłem pierwsze pieniądze chciałem wydać je na pierwszy samochód jak rówieśnicy, od rodziców wtedy usłyszałem, nie kupuj używanego auta bo będziesz do niego tylko dokładał, lepiej będzie dla ciebie jak będziesz odkładał pieniądze na przyszłości to wtedy sobie kupisz nowy samochód z salonu. Mam te 24 lata, a czuję, że jestem zniszczony psychicznie (w głowie sieczka) przez mądrości rodziców. Czasami ugryzę temat odnośnie jak mnie wychowali to zaraz awantura abym ich nie obwiniał za swoje błędy.
Są tu jakieś osoby albo znacie które były w podobnej sytuacji i wyszły na prostą? Jeśli tak to co zrobiły?
Jedynie jaką przyszłość widzę to harować w bólu, samotności i smutku do śmierci albo magik na którego nie mam odwagi.
#przegryw #samotnosc #zwiazki #depresja
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62eed6ded9c77d8d278a9566
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: mam kolegę co ma 31 lat i dopiero co poznał swoją pierwszą dziewczynę, połączyła ich pasja do gór i fotografii
Jaka czeka nas przyszłość? Harówa do starosci, a potem w samotna starość. Będziemy wegetować za ochłapy, aż w końcu zdechiemy albo z głodu albo z zimna. No nie starczy albo na ogrzewanie albo na jedzenie.
No chyba że się dorobiny jakimś kokosów w pracy by potem tylko odcinać kupony. Ale i tak
@AnonimoweMirkoWyznania: Za dużo wykopu....
Druga sprawa, musisz nauczyć się żyć bez głosu w głowie "to przez rodziców, bo...". Tak naprawdę nadal kontrolują Twoje życie i nie zmieni się nic. Musisz po prostu nauczyć się żyć eksplorując własne "ja". Czy branża w której pracujesz lub masz pracować to jest aby ta branża, o której marzysz? Nie? No to dowiedz się co musisz zrobić, czego się nauczyć by pracować w tej branży której chcesz.
Chcesz nowe auto? To kup i nie patrz na to co powiedzą rodzice. To Twoje auto, nawet jeśli nie z salonu, ciesz się nim.
Jeśli dalej Ci chodzi po
To idealny czas przecież.
IMO to znajomi jacyś dziwni jak już ( ͡° ͜
Pamiętam jak uznałem w wieku pewnie z 17, że 24 to już granica. Ja p------ę k---a
1. Poważne związki w liceum - lol, wybierz jedno ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszyscy mają nasrane w głowach, sami nie bardzo nawet wiedzą co zrobić ze sobą samym w życiu, a co tu dopiero jeszcze z drugim człowiekiem. Na to trzeba perspektywy, której nie będą mieć, bo skąd.
2. Nie mów laskom nic o prawikowaniu czy coś, przecież nikt nie ma tego napisanego na czole.