Wpis z mikrobloga

Mirkasy,
co to oznacza w ofercie pracy dla kontraktora na b2b z europy?

Applicants must be currently authorized to work in the United States on a full-time basis now and in the future

Jak się domyślam taki europejski kontraktor tego nie spełnia? A co trzeba żeby spełniać? Czy roboty dla US trzeba szukać tylko przez pośredników? Oferta pracy na linkedin jobs.
#programista15k #programista25k #programista50k #pracait
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bialy_murzynek: jakieś pro tipy jakich ofert szukać dla US? W ofertach dla swiss, luxemburg, niemcy to prawie wszędzie wymagają języka a "100% remote" w nazwie oferty to i tak dotyczy tylko osób, które mieszkają na terenie danego kraju.
  • Odpowiedz
@victordeleco2: Pro tipów chyba nie mam. Ja znalazłem przez Linkedin. Ustawiłem sobie filtry na to co mnie interesuje i co rano sobie sprawdzałem co się nowego pojawiło. Wysłałem z 20 cv, miałem 3 albo 4 rozmowy i w końcu jedna siadła i sobie tak pracuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@victordeleco2: tak, alerty na oferty dla Salesforce Developer z USA. Stack to już wspomniany salesforce, stawka powiedzmy, że tak z 30-40% więcej niż dostaje w ofertach od rekruterów z PL. Na rozmowach miałem jedną rozmowę bardzo techniczną, reszta raczej na zasadzie rozmowy i wymiany doświadczeń.
Co do vat'u na b2b, to tak jak napisał @zibizz1 dla firmy z USA jest bez VAT, a dokładniej to VAT "np". tutaj jest
  • Odpowiedz