Aktywne Wpisy

#boomer here ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest jakiś patent żeby słuchać sobie muzyki z #youtube na telefonie i w miedzyczasie coś robić w innej aplikacji / na innej karcie?
Tak żeby ten filmik w tle się nie pauzował jak przełączam karte albo odpalam jakąś aplikacje.
#technologia #kiciochpyta #telefony
Jest jakiś patent żeby słuchać sobie muzyki z #youtube na telefonie i w miedzyczasie coś robić w innej aplikacji / na innej karcie?
Tak żeby ten filmik w tle się nie pauzował jak przełączam karte albo odpalam jakąś aplikacje.
#technologia #kiciochpyta #telefony
frifinker +37
Tak wyglądają moje notatki po roku samodzielnej nauki języka chińskiego. Mój sposób jest dosyć prosty - robię codzienne minimum jedną lekcję w Duolingo (kurs angielski na chiński), zapisuje wszystko to czego nie jestem na 100% pewien (pisownię, wymowę i znaczenie). Zrobienie w ten sposób jednej lekcji Duolingo zajmuje mi około pół godziny. Przez pierwsze kilka miesięcy miałem większy zapał i robiłem lekcje w dwóch różnych aplikacjach -duolingo oraz busuu. Zrezygnowałem z busuu

co to oznacza w ofercie pracy dla kontraktora na b2b z europy?
Jak się domyślam taki europejski kontraktor tego nie spełnia? A co trzeba żeby spełniać? Czy roboty dla US trzeba szukać tylko przez pośredników? Oferta pracy na linkedin jobs.
#programista15k #programista25k #programista50k #pracait
Komentarz usunięty przez moderatora
@victordeleco2: Nie. Po prostu nie wszystkie firmy są zainteresowane ludźmi z poza US lub muszą mieć faktycznie ludzi z pozwoleniem bo projekty dla gov, banków itd.
Co do vat'u na b2b, to tak jak napisał @zibizz1 dla firmy z USA jest bez VAT, a dokładniej to VAT "np". tutaj jest trochę opisane:
Komentarz usunięty przez autora
@odysjestem: Jak masz JDG, to dla nich JDG to niekoniecznie "firma w EU".