Wpis z mikrobloga

#ubierajsiezwykopem #modameska #pytanie #moda

/fa/mirki często korzystacie z usług krawcowych-grażynek? jakie było wasze najbardziej zaawansowane zlecenie i jak się to skończyło? nie mówię o skracaniu spodni, mam poważniejszą rzecz do zrobienia. Kiedy jeszcze nie byłem mocno obeznany w temacie kupiłem sportową marynarkę w pepitkę w tym słynnym Bytomiu. No i wiadomo pani ekspedientka zachwala hurr fituje bardzo dobrze, wspaniały wybór. Skończyło się na tym, że ubrałem może z 10 razy i odwiesiłem, bo zaczęły mnie w------ć następujące mankamenty. Po pierwsze ogólnie średnio fituje, tzn po zapięciu guzika (który mimo wszystko jest na dobrej wysokości) nie ma właściwie tych charakterystycznych przestrzeni pod pachami na linii talii. Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób grażynka mogłaby zwęzić marynarkę - czy robi się to po linii pleców czy na szwach pod pachami? No i po drugie - rękawy: wszystko jest okej z ich długością natomiast są zbyt obfite i zastanawiam się czy grażyna jest w stanie zwęzić takie rękawy i jeśli tak to w jaki sposób i czy nie wpłynie to na ogólną konstrukcję blazera. Ramiona fitują. Dzielcie się doświadczeniami i dajcie mi nadzieję, że da się naprawić
PrawicowyBelkot - #ubierajsiezwykopem #modameska #pytanie #moda 

/fa/mirki często ...

źródło: comment_MXM9WGlYifGdFrIkVZtuiHKd2aaHE3ve.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrawicowyBelkot: To tak: zwężanie marynarek zazwyczaj robi się na plecach. Miałem kiedyś marynarkę z wyprzedaży, która "okazała się" za szeroka i chciałem też ją sobie zwęzić. Niestety okazało się, że poprawki na plecach są dosyć ryzykowne, kosztują drogo, a możesz potem wyglądać co najmniej dziwnie. Poza tym marynarka też ma swoją geometrię, która wymaga zachowania odległości pomiędzy poszczególnymi jej elementami. Rękawy skraca się bardzo prosto, raz już korzystałem z tej
  • Odpowiedz
@Marraju23: no nic, zaniosę w poniedziałek i pogadam z kobitkami jak one to widzą, powiedzmy że do stówki mogę w nią włożyć, bo uprzednio dałem za dużo żeby ją teraz wydać. Ona na torsie leży dobrze tylko po prostu trzeba zebrać trochę materiału spod pach. Na plecach właściwie też, tzn patrząc z profilu jest prawidłowa linia, ale wkurza mnie ten nadmiar pod pachami. Z tyłu są dwa szlice więc dobrze
  • Odpowiedz