Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dlaczego tacy ludzie wiekowo po 40 niezbyt dbają, żeby modniej wyglądać, wszystko im jedno itd? Biała wygnieciona podkoszulka, jakieś stare jeansy i tyle. Zdarzają sie tacy modnie poubierani, zadbani, z jakąś fryzurą, ale jednak to mniejszość. Jakie macie zdanie na ten temat? Myślicie, że to sie zmieni?
#pytanie #moda

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62e51cc61c3f6119e89f130c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rozwalają mnie te wykopki:

HURR DURR NOSZĄ CO IM WYGODNE!! MAJA LEPSZE RZECZY DO ROBOTY!

Prawda jest taka, że OP ma rację, ale może nie chodzi tu o modne ubranie, ale po prostu schludne. Tak ciężko założyć wyprasowaną koszulę i w miarę nowe jeansy? Większość Polek i Polaków po 40-stce zaczyna wyglądać jakby już przegrała życie i nic im by się nie chciało - wraz z ubiorem, fryzurą czy nawet zainteresowaniami, "bo
Clefairy - Rozwalają mnie te wykopki:

HURR DURR NOSZĄ CO IM WYGODNE!! MAJA LEPSZE ...

źródło: comment_1659206741T1ZmHKKVSXs51QsKQfpV7Y.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Dokładnie, mam w------e gonienie za modą, mam t-shirty które mają po 10 lat i nadal wyglądają lepiej niż te nowe, kupowane w popularnych sieciówkach.
Podobnie z innymi ciuchami, po kupuje droższe i się tak nie zużywają, więc i dbam w ten sposób o środowisko.
  • Odpowiedz
Wykopki pod wpisem się zesrały, bo nie odróżniają schludnego, czystego ubrania od zapoconych polarowych szmat, które nosi na sobie połowa społeczeństwa (co czuć szczególnie w komunikacji miejskiej).

Od lat noszę tylko zestaw typu proste spodnie jeans/chino + koszula/t-shirt ale w odpowiednim rozmiarze i czyste (°° .
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: już im wszystko jedno bo życie ich tak w------o że przejmują się ważniejszymi sprawami takimi co dają im jeszcze jakaś radość, a jakieś modne jeansy to się robi sprawa piecio rzędna. Nie każdy lubi się stroić, ja czasami lubię, ale częściej to w------e mam i chodzę w jakiś starych wygodnych dresach, joggerach "roboczych"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: ja już od bodajże dwóch lat się takim czymś nie przejmuje (chociaż wcześniej mocno się nie przejmowałem), teraz zwykłe ciuchy basic bez żadnych nadruków i innych gównien i jest git
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wszystko najlepsze już za nimi, mają marną pracę, kredyty, niegrzeczne dzieci, bóle pleców, brak perspektyw na zmianę, kolejne podwyżki, wypadające plomby, stare samochody i niejednokrotni depresję, jeszcze 22-24 lata i sama zrozumiesz
  • Odpowiedz
Dlaczego tacy ludzie wiekowo po 40 niezbyt dbają, żeby modniej wyglądać,

@AnonimoweMirkoWyznania: Jest jakaś p--------a moda, na to by modnie wyglądać. Ja nigdy nie byłem modny i mam się podobać sobie, a resztę populacji ludzkiej mam na chuju.( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz
@Clefairy:

Większość Polek i Polaków po 40-stce zaczyna wyglądać jakby już przegrała życie i nic im by się nie chciało - wraz z ubiorem, fryzurą czy nawet zainteresowaniami, "bo już za stary jestem na xxx".

Śmiem twierdzić, że większość Polek i Polaków po czterdziestce wygląda jakby przegrali życie właśnie dlatego, że zdali sobie sprawę z tego, iż... rzeczywiście przegrali życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania ja zauważyłam w mojej rodzinie, że osoby 40+ zazwyczaj mają określony styl ubioru, wybierają ubrania w podobnych fasonach co z okresu gdy mieli lat 20. Z drugiej strony co to znaczy modnie? Inna jest moda dla nastolatków, inna dla osób po 50. Nie uważam, że takie osoby są niezadbane. Kobiety w rodzinie regularnie chodzą do fryzjera, robią sobie paznokcie, kupują nowe obrania. Tyle że w stylistyce która im się podoba.
  • Odpowiedz
Atamktosjakis: Jak mawiał Terrence McKenna:
Culture is not your friend.
Kiedyś to pewnie zrozumiesz sam.
Nawet najdrobniejszy powiew przejmowania się w twojej głowie tym co pomyślą inni, to skutek przesiąknięcia kulturą, i nie, nie oznacza wcale bycia rozgarniętym, lecz raczej bezwolnym naśladowcą schematów proponowanych i obowiązujących. Osobiście mam w dupie obydwie kategorie, mini iż stać mnie, to nie wydaję siana na takie p--------y, bo patrz wyżej.
---

Zaakceptował: karmelkowa
  • Odpowiedz