@Wedarn: absolutnie bezpłciowa (hehe) kobieta. Mówi wszystko, co chce usłyszeć Hollywood, żeby się utrzymać na powierzchni. Jakby się urodziła w pewnym momencie w Niemczech... ( ͡°͜ʖ͡°)
Skandaliczni konserwatyści, ograniczają dziecko. W nowoczesnym społeczeństwie dziecko ma prawo określić swoją płeć znaczenie szybciej niż wieku lat 18.
@graf_zero: moze dziecko sobie okresli plec tylko rodzice nie zamierzaja go wysluchac ( ͡°͜ʖ͡°)
a nie lepiej po prostu określić płeć fizyczna a poczekać z określaniem psychicznej, w zależności jak bedzie się czuło i wytłumaczyć w razie komplikacji, jako dzieciak nie chciałbym być określany zaimkiem „to”
a nie lepiej po prostu określić płeć fizyczna a poczekać z określaniem psychicznej
@notchadmepls: w sensie masz na myśli poczekać i zobaczyć czy dzieciak będzie miał zaburzenia psychiczne, do których niewątpliwie doprowadzisz traktując dzieciaka od początku jego życia jako bezpłciowe 'to' ?
@Wedarn: a może to dziecko chciałoby zostać kałamarnicą albo delfinem? Wystarczy je wrzucić do oceanu i zobaczyć po 18 latach z czym się bardziej identyfikuje
Gdyby tylko istniały jakieś obiektywne kryteria na podstawie których można byłoby określić płeć dziecka, eh... xD
Nie wiem, co powoduje tą Ratajkowski i wygląda to podejrzanie, ale rozwinę temat. Wg najnowszych wytycznych to przede wszystkim płeć psychologiczna determinuje tożsamość płciową i według tej płci powinno się określać przynależność płciową, a jeżeli chodzi o "ocenę narządów płciowych", którą pewnie masz na myśli, to można się
@antek_akrobata: Wychodzi na to, że trzeba robić badania genetyczne i neurologiczne każdej osobie, która stwierdza, że jej płeć jest inna od biologicznej. Jeśli nie zaszły zmiany o których piszesz, to osoba jest po prostu chora psychicznie.
@Wedarn: Mamo mamo! A w klasie są osoby bardzo podobne do mnie i mają to samo co ja i mówią na siebie że są dziewczynkami, to ja też chcę być dziewczynką dobrze? I to by było na tyle z tego s----------a :)
źródło: comment_16589070797MLgMKHlcPB9ONWe4Nr1W9.jpg
PobierzŚmiech na sali porodowej było słychać za oceanem.
A w ogóle to od kiedy dzieci się rodzą z naklejką w kroczu: Jeszcze nie wiem, ale się domyślam.
W nowoczesnym społeczeństwie dziecko ma prawo określić swoją płeć znaczenie szybciej niż wieku lat 18.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jakby się urodziła w pewnym momencie w Niemczech... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@graf_zero: moze dziecko sobie okresli plec tylko rodzice nie zamierzaja go wysluchac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@notchadmepls: w sensie masz na myśli poczekać i zobaczyć czy dzieciak będzie miał zaburzenia psychiczne, do których niewątpliwie doprowadzisz traktując dzieciaka od początku jego życia jako bezpłciowe 'to' ?
źródło: comment_1658923684qwYMbPrCxZsSY42DXgaYwl.jpg
PobierzNie wiem, co powoduje tą Ratajkowski i wygląda to podejrzanie, ale rozwinę temat. Wg najnowszych wytycznych to przede wszystkim płeć psychologiczna determinuje tożsamość płciową i według tej płci powinno się określać przynależność płciową, a jeżeli chodzi o "ocenę narządów płciowych", którą pewnie masz na myśli, to można się