Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +18
W żwirze znalazłem coś takiego: walec o średnicy ok. 15mm, długości ok. 3 cm, o wyraźnie promienistej strukturze, koloru czerwono - brązowego. Co to może być?
Jakiś minerał? Skamieniałość?
#geologia #mineraly #skamielinanadzis #kiciochpyta
Jakiś minerał? Skamieniałość?
#geologia #mineraly #skamielinanadzis #kiciochpyta
źródło: 1000019928
Pobierz
oofok +1
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Moja różowa ma jakiś rodzaj fobii na punkcie bakterii, zarazków, czystości, sprzątania itp.
Na przykład:
1. Kiedyś na spacerze w lesie i dotknąłem palcem leżącego pnia, który był pokryty jakimś zielonym porostem, bo różowa spytała co to jest. (To była chyba tarczownica bruzdkowana). Zaczęła panikować że zarazimy się jakimś grzybem, kazała mi niczego nie dotykać, a po powrocie zdezynfekować ręce, telefon, przebrać się
Moja różowa ma jakiś rodzaj fobii na punkcie bakterii, zarazków, czystości, sprzątania itp.
Na przykład:
1. Kiedyś na spacerze w lesie i dotknąłem palcem leżącego pnia, który był pokryty jakimś zielonym porostem, bo różowa spytała co to jest. (To była chyba tarczownica bruzdkowana). Zaczęła panikować że zarazimy się jakimś grzybem, kazała mi niczego nie dotykać, a po powrocie zdezynfekować ręce, telefon, przebrać się

![Policjant kryminalny zastrasza chłopaka zmuszając do przyjęcia mandatu [AO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f6396ad259a454fbb38f26fb81b9e63b91498ade50065776f29efdbe87155416,q80.jpg)
Ludziska.. bo już 5 rok mija jak nie siedzę w Javie (i ogólnie backendzie), a trafił się task niezbyt trudny ale strasznie się gubię przy wyciąganiu danych z bazy. Przykładowo mam dwie tabele "postlike" i "post" - z pierwszej tabelki muszę wyszukać maksymalnie 6 najpopularniejszych "PostId" (takich które występują w tej tabeli najczęściej) oraz z drugiej tabeli wyciągnąć posty, które pasują pod te ID.
Jestem na takim etapie:
select p.* from post as p// tutaj grupowanie i liczenie albo coś w ten deseń żeby wyciągnąć maksymalnie 6 najpopularniejszych
inner join postlike as pl
on p.Id = pl.PostId
Może ktoś pomoże i naprowadzi? I odpowie na pytanie czy w Springu jestem w stanie to ogarnąć tworząc odpowiednią nazwę metody w repository czy muszę @Query dodać?
źródło: comment_1658849594Nwpx7zW7XQU4cjUVXJiOKh.jpg
Pobierzźródło: comment_1658850898CHqB3lS0qTWt079SGqh0YC.jpg
Pobierzźródło: comment_165885104810pz9LwtMF5naHBhKQAtSY.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora