Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#programowanie #programista15k #webdev #backend #frontend
Jak w Polsce wygląda podejmowanie decyzji w projektach? Mam wrazenie ze product ownerzy, designerzy i juniorzy w ogole nie powinni sie wypowiadac na spotkaniach. Wiem jak to brzmi ale juz drugi miesiac trwaja u nas (korpo IT w Niemczech) spotkania planujące taki większy projekt (klient z Hiszpanii z branzy medycznej, piszemy im portal od nowa) i wszystko się mega rozciąga bo ludzie ciagle wrzucaja swoje uwagi ktore nic nie wnoszą. Mi by pasowalo jakby 1 czy 2 doswiadczonych seniorow podjelo wszystkie decyzje samemu i zebysmy mogli w koncu ruszyc z robota, no ale oczywiscie tak nie mozna bo "decyzje mają być wypracowane wspólnie".

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62de82b2e32bc84763d3a514
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Nie wiem czy nie bait ale trudno. Nie może tak być bo developerzy maja przerośnięte ego i wiedza od klienta lepiej co klient chce. Dzięki czemu powstają narzędzia które są stworzone przez programistów dla programistów a w efekcie całkowicie bezużyteczne
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania moje doświadczenia jako deva są takie, że bardzo rzadko ktoś mnie pytał o zdanie, praktycznie nigdy. No i w sumie moim zdaniem to dobrze, bo to nie dla mnie ten soft był pisany. Jak było coś nie jasnego, albo w wymaganiach był jakiś błąd to dawałem o tym znać pm lub analitykowi biznesowemu, oni się kontaktowali z klientem, on podejmował decyzję i mi dawali znać. W jednej z firm analityk
  • Odpowiedz