Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dla programistow lepiej isc ma te studia czy zajac sie programowaniem samemu ? Dodam ze matmy nie lubie i nie wiem czy podołam tym całkom i rózniczkowaniem, bo mature zdawalem w 2017 a mam lvl 25 i jak przegladalem mature z podstawy no to polowy nie pamietam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Umiem petle, tablice, instruckcje warunkowe zmienne itd. Teraz zaczaloem obiektowe czyli klasy itd. Moze jest jakis lajtowy kierunek z informatyką zwiazany ale zeby matmy bylo malo np. Cos z adminsitracja sieci bo lubie vlany, sieci, routery i sobie licencjat zrobic. Czy j---c to i po prostu kodowac od rana do switu ? Co myslicie podzielcie sie swoimi spostrzezeniami .
#nauka #studia #informatyka #programowanie

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62dd942dce0173587f252ec3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: ogarnij jakieś oferty pracy z zadaniem rekrutacyjnym, zobacz czego wymagają i naucz się do tego stopnia, żeby nie sprawiały Ci trudności. Polecam sieci, jak masz zajawkę, administracja całkiem nieźle zarabia.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli nie studia to poszukaj dobrych kursów. Niestety ostatnio jest wysyp programistów samouków. Problem z nimi jest taki że mimo że ich kod zwykle działa to jest on "brzydki" i średnio wydajny. Chodzi mi o to żeby mieć tzw "good practice" czyli tworzyć kod zgodnie ze sztuką.
Miałem w swoim życiu "okazję" być w projekcie z takimi programistami. Jest wtedy średnio.
  • Odpowiedz
@severh: A co w tym kontekście zmienia czy takowy programista ma studia czy nie? Myślisz że zdanie studiów = zdrowy piękny kod?
Junior pisze brzydszy kod niż mid, dlatego jest juniorem, mniej mu się płaci i musi mieć często code review.
Jeżeli dana organizacja nie wymusza na juniorach dbania o czysty kod to jest tylko i wyłącznie jej wina, a nie tego czy ktoś ma studia czy nie.

Na studia
  • Odpowiedz