Aktywne Wpisy
lord-nihilus +456
Jarek_P +355
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Nie wiesz - nie komentuj Jeżeli nie masz pojęcia o amerykańskim systemie prawnym, to wróć do Polskiego , zamiast powielać fałszywe informacje.
W sprawach o zniesławienie, ciężar dowodu leży na osobie, która pozywa. Także to nie pozwany musi udowadniać, ze się nad nim znęcano. To osoba pozywająca musi udowodnić, ze nigdy nie użyła przemocy fizycznej, psychicznej i jakiejkolwiek innej przemocy.
A poniżej jakiś wykopek się szczerzy, ze Amber przegrała, bo nie udowodniła przemocy xd
Z tym, ze ona nic nie musiała udowadniać, ponieważ nie na niej spoczywał ciężar dowodu.
Psychiczne, fizycznie i finansowo.
Każdy z tych 3 to rodzaj przemocy.
A wystarczyło sprawdzić w Google prawo w US. Tutaj prawnik przekłada na przystępny język link