Wpis z mikrobloga

Wykopek, który przestawia się jako prawnik, nie ma pojęcia o amerykańskim wymiarze sprawiedliwości i powiela fałszywe informacje

Nie wiesz - nie komentuj Jeżeli nie masz pojęcia o amerykańskim systemie prawnym, to wróć do Polskiego , zamiast powielać fałszywe informacje.

W sprawach o zniesławienie, ciężar dowodu leży na osobie, która pozywa. Także to nie pozwany musi udowadniać, ze się nad nim znęcano. To osoba pozywająca musi udowodnić, ze nigdy nie użyła przemocy fizycznej, psychicznej i jakiejkolwiek innej przemocy.

A poniżej jakiś wykopek się szczerzy, ze Amber przegrała, bo nie udowodniła przemocy xd

Z tym, ze ona nic nie musiała udowadniać, ponieważ nie na niej spoczywał ciężar dowodu.

Psychiczne, fizycznie i finansowo.
Każdy z tych 3 to rodzaj przemocy.

A wystarczyło sprawdzić w Google prawo w US. Tutaj prawnik przekłada na przystępny język link

podomka - Wykopek, który przestawia się jako prawnik, nie ma pojęcia o amerykańskim w...

źródło: comment_1658492952fkCwbT0LtO5b6S4jtoFdg8.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@podomka: Słuchaj, ja nie zamierzam rozkładać Ci procesu deppa na czynniki pierwsze. Też uważam, że zapadły pewne dyskusyjne werdykty, ale kim ja jestem, żeby je podważać. Wskazuje jedynie gdzie tkwisz w oczywistym błędzie co do kwestii stricte prawnych
  • Odpowiedz