#starekomputery #retrocomputing #nostalgia Moja mała kolekcja. Doszła do tego C128D niestety bez klawiatury. Do tego mam trochę osprzętu jak stacje dysków, magnetofony, modulatory, joysticki itp. Uzbierane to dawno w większości za darmo. Szkoda, że aktualnie nie mam już czasu, żeby się tym wszystkim pobawić ( ͡°ʖ̯͡°)
@sprzedafcaMakaronu: Wtedy serio ludzie po prostu chcieli się tego pozbyć. Pamiętam, że C64C odebrałem na dworcu od laski, która przejeżdżała przez moje miasto. Tzy siaty. W jednej Commodorek, w drugiej dwie stacjie 1541 i magnetofon a w trzeciej kasety, dyskietki, joysticki itp. Na śmietniku też leżało tego sporo. Ależ to były czasy. Tylko nikt nie pomyślał, żeby się po wiatach przejść i to pozbierać...
@w00z: w 92? No może Amiga była całkiem OK ale 8 bit to już nie był jakiś mega sprzęt nawet w Polsce. W 1992 już były 32bitowe PeCety 386 na które właśnie wyszedł Wolf3D i to był sztos!
ale 35 lat temu to się zgodzę. Z Amigą na osiedlu było się bogiem.
@Arkadian: A 1200 miała premierę w '92 i też miała 32 bit. Ale zgodzę się że wolf w tamtych czasach był marzeniem amigowców i to już był tak naprawdę zmierzch tej platformy.
@Arkadian: A 1200 miała premierę w '92 i też miała 32 bit. Ale zgodzę się że wolf w tamtych czasach był marzeniem amigowców i to już był tak naprawdę zmierzch tej platformy.
@KosmicznyPaczek: Sprawdź je dobrze, czy nadal działa. Moje leżakowało około 4 lata i po tym czasie potrzebna była interwencja bo powitał mnie czarny ekran ( ͡°ʖ̯͡°) A przed odłożeniem na odpoczynek śmigała aż miło.
Moja mała kolekcja. Doszła do tego C128D niestety bez klawiatury. Do tego mam trochę osprzętu jak stacje dysków, magnetofony, modulatory, joysticki itp. Uzbierane to dawno w większości za darmo. Szkoda, że aktualnie nie mam już czasu, żeby się tym wszystkim pobawić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_1658400057XKfdtBdC4PvSkY34RYJeIl.jpg
Pobierz@w00z: w 92? No może Amiga była całkiem OK ale 8 bit to już nie był jakiś mega sprzęt nawet w Polsce. W 1992 już były 32bitowe PeCety 386 na które właśnie wyszedł Wolf3D i to był sztos!
ale 35 lat temu to się zgodzę. Z Amigą na osiedlu było się bogiem.
ja w 1993 miałem już 386DX z 4MB RAM i na
@w00z: Cytadela.
Mnie dopiero w okolicach 1995 stać było na pentium 166MMX.