Czołem Po latach na wsi, mam w końcu dostęp do światłowodu. Chce z kumplem pograć na ps4 przez sieć. Niestety, ps4 obsługuje tylko 2,4ghz. Czy 60mb/s, które pokazuje konsola wystarczy żeby było bez k--------a na prawo i lewo? #ps4 #internet #netia
W ostateczności położę przewod, ale wolałbym tego uniknąć
@lewoskrzydlowy: szczerze to do grania w większość gier wystarczyłoby ci i 2Mbps w obie strony byle z niskim, powtarzalnym pingiem, tam dużo danych nie leci. Co do pingu to na 5GHz miałbyś minimalnie lepsze, niestety tak jak piszesz podstawowe PS4 ma tylko 2,4GHz, slimka i pro mają chyba wszystkie 5GHz. Zadbaj o maksymalny poziom sygnału żeby nie gubić pakietów, chociaż i tak jak masz grywać regularnie to koniecznie bierz wiertarę
@konto_testowe12: tak kolego. Router jest względem ps4 na tyle niekomfortowo ułożony, że musiałbym się sporo nagimnastykować żeby przeciągnąć przewód. Dlatego się zastanawiam czy mi nie będzie powieka drgała bez kabla.
Po latach na wsi, mam w końcu dostęp do światłowodu.
Chce z kumplem pograć na ps4 przez sieć.
Niestety, ps4 obsługuje tylko 2,4ghz. Czy 60mb/s, które pokazuje konsola wystarczy żeby było bez k--------a na prawo i lewo?
#ps4 #internet #netia
W ostateczności położę przewod, ale wolałbym tego uniknąć
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Router jest względem ps4 na tyle niekomfortowo ułożony, że musiałbym się sporo nagimnastykować żeby przeciągnąć przewód. Dlatego się zastanawiam czy mi nie będzie powieka drgała bez kabla.