Podsłuchanie komunikacji aplikacji z urządzeniem na porcie COM, ktoś ma jakieś rady jak się za to zabrać? Mam pewien miernik podłączany do kompa przez USB i aplikację do niego które odczytuje z niego dane. Chciałbym spróbować odczytać te dane bez tej aplikacji.
@groman43: sporo różnych programów googiel podpowiada ale znaczna część z nich to trialowe wersje. Więc zanim będę instalował pełno tych programów to zapytam może ktoś coś poleci "świeżego" że tak powiem.
@zetisdead: wiem ale jeden który trafiłem miał limit na ilość danych odebranych. Więc mówię sobie że zapytam tutaj może ktoś coś poleci. Ten twój będzie tym co potrzebuje ( ͡°͜ʖ͡°)
@Atariauke: Ponieważ to pewnie najszybsze rozwiązanie bez bawienia się w jakieś triale i kombinację na kiju. A wyciągniecie seriala powinno być banalne.
@carving85: Innym programem pod Windows który to potrafi jest AccessPort v1.37. Jakby co, mam instalkę monitoring studio bez ograniczeń Program jest legalny - po prostu producent dodał ograniczenia w kolejnej wersji a starą przestał udostępniać.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Mam pewien miernik podłączany do kompa przez USB i aplikację do niego które odczytuje z niego dane.
Chciałbym spróbować odczytać te dane bez tej aplikacji.
#elektronika #pytaniedoeksperta #programowanie #pytanie
@groman43: sporo różnych programów googiel podpowiada ale znaczna część z nich to trialowe wersje. Więc zanim będę instalował pełno tych programów to zapytam może ktoś coś poleci "świeżego" że tak powiem.
@carving85: jeśli tylko nie planujesz się z tym grzebać do zimy, to trial ci wystarczy.
Ja używałem tego: https://freeserialanalyzer.com/
@zetisdead: wiem ale jeden który trafiłem miał limit na ilość danych odebranych. Więc mówię sobie że zapytam tutaj może ktoś coś poleci.
Ten twój będzie tym co potrzebuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mniej niż 5 minut googlowania.
@groman43: a po co ma podglądać warstwę USB skoro interesuje go serial?
@Atariauke: Realterm to przypadkiem jest jest jakiś terminal?
@Atariauke: odpada bo wymaga drivera do spy moda którego dostaniesz jak zrobisz im donate ( ͡° ʖ̯ ͡°)