Aktywne Wpisy
MarianJanusz +15
Uwaga bo pojadę teraz trochę ruską onucą. Ale czy z perspektywy tych dwóch lat rzeczywiście opłacało się Ukraińcom stawiać opór? Kilkaset tysięcy zabitych. Miliony uciekło z kraju. Całe miasta w gruzach. Zapaść gospodarcza. A co było alternatywą? Alternatywą było po prostu dać ruskim wjechać czołgami do Kijowa. Zełenski by pewnie trafił do łagru, a kilku innych wypadło z oknien. Władzę przejęłaby jakaś moskiewska pacynka i tak by się im dalej żyło na
eaxata +68
Nie piję prawie od miesiąca i dzisiaj mało brakowało, a bym się #!$%@?ł, ale jednak walka nadal trwa. Nawet browary kupiłem już, ale stało się coś, co mnie odwiodło od tego pomysłu. Mianowicie spotkałem starego znajomego, który mi powiedział, że widać i słychać po mnie, że przestałem pić. A nigdy wcześniej z nim nie gadałem ani o tym że chleję, ani o tym że zamierzam przestać, ani o tym że przestałem. Wychodzi
Na robocie z @AlteredState w stronę mojej północy.
Trochę krajoznawczo (Dolina Brdy), trochę po kwadraty indywidualne, co ważniejsze - również do wspólnego kujawsko-pomorskiego kwadrata, który niniejszym wskakuje gdzieś w okolice 4-5 miejsca.
Wyjazd rano, z przygodą z wentylem, bolącym uchem i mokrymi kapciami bo nie wyschły od wczoraj, 15 minut opóźnienia na starcie i dojechałem po 35km do miejsca zbiórki (kuj.-pomorski Serock) z 15-minutowym opóźnieniem.
Tu ZNOWU zabytkowa pompa strażacka przed remizą była w konserwacji. Ile razy tu jestem, to AKURAT jej nie ma. A może to jakaś wiejska legenda?
Z Serocka ruszyliśmy na 40km objazdu. Szybko skończył się asfalt, ale ujeb był znośny. Czasem tylko trochę błota, sporadycznie schodziłem z roweru. Dojechaliśmy do Brdy, gdzie w Sokolu-Kuźnicy kursuje prom na drugą stronę, łatając przy okazji 2 newralgiczne kwadraty, które zapewnią nam spokój z top10 regionalnych kwadratów na długo :)
Powrót osobno, @AlteredState na północ, raczej pod wiatr, ja na południe, raczej z wiatrem.
PS. Kradnę zdjęcie - mam takie same, ale brzydsze :D
-------------------------------
#kwadraty
Wpadło kilkanaście na zachodzie - na tej wysokości nie zapuszczałem się nigdy aż do Brdy.
Załatana też jakaś sierota od dawna omijana, więc klajster urus.
Max square: 16x16
Max cluster: 546 (+4)
Total tiles: 1817 (+16)
#rowerowyrownik #ruszbydgoszcz #wykoptribanclub #100km
Skrypt | Statystyki
@cult_of_luna:
@szeszupa ostro ostatnio podziałał z Kowalewem i Wąbrzeźnem, @damian_co_dalej załatał Wątrobowo w tej samej okolicy co my dziś, a dzisiejsza wycieczka z @AlteredState to jak strzelanie na pustą bramkę po pięknej asyście ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz jeszcze pora na @the_red :)
Przesunęliśmy kwadrata o 4 w dół + powiększyliśmy o 6, z 41x41 na
@niebieskizgred: tak to wygląda patrząc na południe Polski, gdzie kwadraty "opierają się o siebie". Wydaje mi się że aby się zaliczyły dla nas, trzeba sukcesywnie powiększać
Ponieważ jeden rabin sądzi tak, drugi inaczej, wołam naczelnego rabina @kapitantaca, który z pewnością rozwieje wątpliwości. ( ͡º ͜
Skanowany jest cały obszar mapy w poszukiwaniu największego kwadratowego obszaru, po znalezieniu usuwa obszar tego max square z danych i zaczyna skanowanie na nowo na pomniejszonym obszarze w poszukiwaniu kolejnego największego kwadratowego obszaru, usunięcie z danych, i tak w koło macieju.
Skanowanie odbywa się z
Nas mocno blokuje morze, możemy rozrastać się tylko w dół :(
Jeśli chodzi o perspektywy (tak, wiem, nie zostawiam czasu na świętowanie sukcesu), południe również wygląda obiecująco. Mam jeszcze w planach na ten rok okolice Gniewkowa. Jak u Ciebie @cult_of_luna wyglądają szanse na odwiedzenie okolic Łabiszyna?