Jeśli mielibyście wybrać komputer do pracy(programowanie) na kilka lat, to to byscie wybrali? Poniższy dell xps 17 12th gen czy macbook pro max (linki na dole)? Pytam o eksperckie opinie.
@maly_ludek_lego: żadnego zakupu tak w życiu nie żałuję jak xps, tyle rzeczy się z-----o że szkoda gadać, ten niby legendarny serwis w teorii działa super, w praktyce już nie za bardzo, nie wspominam już nawet o tym co nie działa od początku i nikt nie wie co z tym zrobić i udaje że problemu nie ma. Nigdy więcej
@maly_ludek_lego: Macbook Pro M1 - kilkugodzinna praca bez potrzeby ładowania (robiąc ciężkie rzeczy) - to jest game changer. Jak trzeba podładować to wystarczy powerbank z mocą 45W
@maly_ludek_lego: w 14 i 16 z m1 pro nie ma do czego się przyczepić, o ile nie potrzebujesz mocno Windowsa ( ͡°͜ʖ͡°) bo wtedy to trzeba kombinować z Parallels
dla mnie macos nie jest taki cudowny, po wielu latach z windą/linuxem po 2 latach pracy na maku wciąż proste czynności nieprogramistyczne zajmują mi sporo czasu lub finalnie robię je na wirtualce (np. szybka zmiana
Poniższy dell xps 17 12th gen czy macbook pro max (linki na dole)? Pytam o eksperckie opinie.
A może coś innego - piszcie w komentarzach.
https://dell24.pl/p/15774/Laptop-DELL-XPS-17-9720-17-UHD-Touch-i9-12900HK-64GB-2TB-SSD-RTX3060-BK-FPR-W11P-3YBWOS-srebrny?utm_source=pocket_mylist
https://www.apple.com/pl/shop/buy-mac/macbook-pro/16-cali-gwiezdna-szaro%C5%9B%C4%87-10-rdzeniowe-cpu-32-rdzeniowe-gpu-1tb
#pytanie #komputery #programowanie #sprzet #komputery #apple #dell #miscrosoft #windows
źródło: comment_1657983851oSNq0NJZK5sAFClgPjMsXJ.jpg
PobierzCo byś wybrał?
Ja pracuje na MacBooku ale pisze microserwisy w ruscie i elegancko jest ale miałem okazje robić coś w unity engine i ciężko było :-)
@kabzior: Mozesz powiedzieć co konkretnie? Widzę, że na razie więcej ludzi przekonuje do macbooka.
dla mnie macos nie jest taki cudowny, po wielu latach z windą/linuxem po 2 latach pracy na maku wciąż proste czynności nieprogramistyczne zajmują mi sporo czasu lub finalnie robię je na wirtualce (np. szybka zmiana