Wpis z mikrobloga

• 522
@pablosik mój stary +- 20 lat temu stawiał argument, że nie będzie budował domu, bo dziadek nie żyje, a jak nie ma komu pilnować budowy to rozkradną. Była w tym jakaś mądrość bez wątpienia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pablosik: były ubezpieczone?

@Poldek0000: Nie wiem, nie moje. Poza tym nie ma znaczenia czy były ubezpieczone tylko liczy się fakt że jakieś gnoje się połasiły na cudza własność

@pablosik: po przeczytaniu masy kryminałów zapytałbym najpierw kto najbardziej zyskał na kradzieży... #iykwim ...
  • Odpowiedz
  • 3
@pablosik: zadziwia mnie naiwność ludzi i wiara, że złodzieje akurat ich nie okradną i mogą nie zabezpieczyć mienia. Zwłaszcza na działce na odludziu i pod lasem.

@TheDarkSideOfTheMoon: Nie jest to na odludziu bo dom stoi przy dosyć ruchliwej trasie gdzie lokalesi znają to miejsce i e sumie ludzie z okolicy tez
  • Odpowiedz
  • 4
@pablosik: poczekaj jeszcze trochę i będzie więcej tego typu akcji jak w latach 90, dziękuję pan pis

@brere: Tak czuje ze zaraz powróci krojenie ludzi z portfeli i telefonów, szczególnie ze teraz kradzież jest przestępstwem od 800 zeta a noe 500
  • Odpowiedz
Współczuję właścicielowi. Myślałem, że już dawno te czasy minęły. Kolega z jednej miejscowości buduje dom i wszystkie materiały leżą cały obok i nic mi nie zginęło. Druga budowa na takiej koloni koloni, dom od domu po 1km, budowa domu przy drodze i betoniarka już chyba z 4 miesiące stoi. Wszystko jak widać zależy od okolicy.
  • Odpowiedz
@joeytribbani: Kilka lat temu w okolicy w biały dzień dom okradli. Zabudowa wiejska, sąsiad kilkadziesiąt metrów dalej. Nawet ktoś przejeżdżający ulicą widział busa przed domem, ale nikt nie pomyślał, że to złodzieje... więc nawet jak niby okolica spokojna to nie ma pewności. Ale ktoś musiał zrobić wcześniej dobry zwiad, albo ktoś znajomy dał cynk.
  • Odpowiedz
@pablosik: Kuzynowi ostatnio ukradli bramę wjazdową na posesje. Normalnie przyjechali w nocy jak nikogo nie było, zdemontowali i zabrali. Co to jest za kraj...

@ChempyTuj mojej ciotce też ukradli bramę i furtkę jakies 3 tygodnie temu.
  • Odpowiedz