Aktywne Wpisy

yourgrandma +32
#wykopoweprzeboje
Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły nam się kategorie piosenek do wybrania, pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs. Będzie wybrane 5 przeze mnie i będą to kategorie 5 następnych edycji, a pierwszą z nich wybierzemy jutro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żeby nie było powtórzeń, to przedstawiam w spojlerze listę dotychczasowych edycji
Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły nam się kategorie piosenek do wybrania, pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs. Będzie wybrane 5 przeze mnie i będą to kategorie 5 następnych edycji, a pierwszą z nich wybierzemy jutro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żeby nie było powtórzeń, to przedstawiam w spojlerze listę dotychczasowych edycji
źródło: yVKJJZ
Pobierz
#podciaganiezwykopem
85 030 - 183 = 84 847
Zacząłem ćwiczyć z wykopem 4 grudnia 2023 roku i od tego czasu zrobiłem 13 462 podciągnięcia ᕦ(òóˇ)ᕤ. Dziś:
183 podciągnięcia w 14 seriach (liczby jak na screenie), nogi składam w krzesełko by
85 030 - 183 = 84 847
Zacząłem ćwiczyć z wykopem 4 grudnia 2023 roku i od tego czasu zrobiłem 13 462 podciągnięcia ᕦ(òóˇ)ᕤ. Dziś:
183 podciągnięcia w 14 seriach (liczby jak na screenie), nogi składam w krzesełko by
źródło: 1000003972
Pobierz

@Jaklam_: No nie istnieją. To bitmapa żeby tło głupio nie wyglądało w ufockiej symulacji ¯\_(ツ)_/¯
Najwięcej gwiazd wg. szacunków to czerwone karły, których żywot może być liczony nawet do 10 bilionów lat.
Tak więc trzeba od tych zdjęć odjąć 1/6 gwiazd i dodać trochę pyłu
@Jaklam_: Istnieją. 3/4 gwiazd to czerwone karły żyjące dużo, dużo dłużej od Słońca.
Przypominam, że nasza technologia wysłała od prawie środka do krawędzi statek w całe ,,40" lat a on leci z prędkością
Nie mogły one powstać tak duże przez wchłanianie luźnej materii do okoła albo przez łączenie się bo istnieją zbyt krótko.
Ogólnie ten fakt potwierdza teorię tą co podaje bo w skali czarnych dziur istnieje luka wielkościowa i nie idzie jej inaczej wytłumaczyć jak tym co podałem.
W sumie możemy mieć obaj
@Januszzex: Nie wykluczam, że opieram się na informacjach ze zdezaktualizowanych książek. Możesz może poratować jakimiś linkami?
@Januszzex: pierwsza z brzegu Betelgeza, wiek szacowany na 8-8.5 Miliona lat, i już się kończy.
Pierwsze gwiazdy to przepalały się dużo szybciej.
A co do Supermasywnych czarnych Dziur, są też Hipotezy, że powstawały one bezpośrednio z zapadającego się obłoku Gazu we wczesnym wszechświecie
A co do tego że istnieją zbyt krótko, to wiesz może jaki jest wiek naszej Galaktyki??
Prawdopodobnie wg zdjęć z podczerwieni nasza galaktyka ma już uformowaną poprzeczkę więc daje to ok 13 mld lat.
@AAA90: Daj chwilkę i znajdę bo za szybko klikłek enter po wpisaniu black holes i pokazało nie to co trzeba ( ͡° ͜ʖ
źródło: comment_1657828724LHvYCibpySKtrqOwJGQs1e.jpg
Pobierz@Januszzex: może Ci z Andromedy mają precyzyjnie jsze dane
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A teraz pomyśl że w tych Galaktykach które są wyszczególnione na zdjęciu, też mogą być cywilizacje które właśnie podziwiają obraz naszej Galaktyki z przed 13 mld lat.
K---a uświadomiłem sobie, że urodziłem po pierwszych lotach orbitalnych w kosmosie ale za wcześnie na jakieś normalne dalsze ekspansje do innych gwiazd czy planet ( ͡° ʖ̯ ͡°)