Wpis z mikrobloga

Ktoś tu lata #msfs na vr z kartą pokroju rx 6800xt / rtx 3080? Zastanawiam się nad upgradem na taki model, bo z obecną 5600xt spadek fpsów lecąc nisko nad terenem (zwłaszcza miejskim) praktycznie uniemożliwia rozgrywkę. Cena nie jest mała, a przez 95% czasu i tak karta będzie się marnować, więc wciąż sobie gdybam.

#pcmasterrace #gry
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ampcode: @Cerasus: Trochę odświeżę temat. Zamontowałem rtx 3080, odpaliłem dlss i... na vr wygląda gorzej niż bez. Szklany kokpit rozmyty, że muszę przysuwać głowę, aby odczytać prędkość czy wysokość. Z wyłączonym dlss muszę przysuwać głowę tylko do drobnych wskaźników na drugim panelu. Może trzeba coś jeszcze gdzieś zmienić, aby efekty były zadowalające. W każdym razie, w obu przypadkach miałem 35fps, a teraz ograniczeniem jest procesor r3600.
  • Odpowiedz
@ampcode: Na rozmycie przy dlss nie pomogło. A jakie konkretnie wartości masz u siebie wybrane? Bo tak szczerze mówiąc, za bardzo efektów nie widzę. W przeciwieństwie do zmiany skalowania obrazu w grze - tutaj zauważyłem dużą różnicę.
  • Odpowiedz
@ampcode: W zasadzie to zauważyłem, że fsr powoduje u mnie artefakty. Jakieś takie kwadraty z brakującymi pikselami. Albo coś mam źle ustawione albo to jeszcze nie działa dobrze z obecną betą.

A co do bety, to też tak masz, że w dzienniku lotów nie ma dzisiejszych lotów? Pojawią się dopiero jutro.
  • Odpowiedz