Wpis z mikrobloga

@SiemaNagor: nie wiem, może tak może nie, ale co do tego że Niemcy są winni tej wojny masz rację, razem z Francuzami. Ich porozumienia Mińskie nic nie dały, odciągnęły tylko wojnę w czasie. Do tego Niemcy budowali NS2 tak jakby w ogóle się nie spodziewali do czego zdolna jest Rosja albo niespodziewali się, że cała Europa aż tak abrdzo się postawi dziczy ze wschodu że i oni będą musieli.
@m_ney a pamiętasz jak Trump chciał wstrzymać pieniądze na Ukrainę dopóki nie dadzą mu brudów na jego przeciwnika politycznego?

A pamiętasz jak Trump mówił że Putin to super gość?

A pamiętasz jak Trump chciał żeby USA wyszło z NATO?

A pamiętasz ile, w porównaniu do Bidena Trump dał pomocy militarnej Ukrainie?

Wykopki uważają że Scholz jest antyukrainski a po tym co napisałem wyżej, że Trump był proukrainski. X #!$%@? D
@SiemaNagor: na zachodzie Europy mało kto się podnieca wojna na Ukrainie tak jak Polacy. Dla wykopków to dziwne że w Niemczech politycy (i inni ludzie) myślą przede wszystkim o swoim kraju i postępują pragmatycznie a nie romantycznie za wyimaginowana wolność nasza u wasza
A pamiętasz ile, w porównaniu do Bidena Trump dał pomocy militarnej Ukrainie?

Hmmm może dlatego, że wtedy nie było wojny? XD

A pamiętasz jak Trump przywrócił program tarczy antyrakietowej w Redzikowie?

A pamiętasz jak Trump wysłał do Polski żołnierzy w ramach stałej rotacyjnej obecności i sprzedawał nam najnowocześniejszy sprzęt nie zważając na skomplenie Kremla?

A pamiętasz jak Trump zablokował Nord stream 2? Albo jak zmasakrował Wagnerowców w Syrii?

A pamiętasz jak Trump
Hmmm może dlatego, że wtedy nie było wojny? XD

@lagi_mozgu: Z tego co wiem to wojna trwa od 2014 roku nieprzerwanie.

A pamiętasz jak Trump przywrócił program tarczy antyrakietowej w Redzikowie?

I gdzie ta tarcza?

A pamiętasz jak Trump wysłał do Polski żołnierzy w ramach stałej rotacyjnej obecności i sprzedawał nam najnowocześniejszy sprzęt nie zważając na skomplenie Kremla?

Może o czymś nie wiem, ale gdzie ten sprzęt?

A tego nie pamiętam,
A pamiętasz jak Trump zablokował Nord stream 2?

@lagi_mozgu: To ciekawe że zablokował bo z tego co wiem to dopiero Niemcy się niedawno wycofali, długo po tym jak Trump był prezydentem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Albo jak zmasakrował Wagnerowców w Syrii?

Z tego co wiem to nie osobiście ich masakrował. I pamiętam też że Trump wycofał ostatecznie wojska.
I gdzie ta tarcza?

W Redzikowie
https://tvn24.pl/polska/tarcza-antyrakietowa-w-polsce-kiedy-zostanie-uruchomiony-amerykanski-system-aegis-ashore-w-redzikowie-5496253

Może o czymś nie wiem, ale gdzie ten sprzęt?

Obrazek

Trump był bardzo niechętny sankcjom na rosje:

Tak bardzo niechętnie wprowadzał te sankcje, a potem Biden z bólem serca je z Rosji zdejmował xD

o ciekawe że zablokował bo z tego co wiem to dopiero Niemcy się niedawno wycofali, długo po tym jak Trump był prezydentem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście,
Pobierz lagi_mozgu - >I gdzie ta tarcza?

W Redzikowie
https://tvn24.pl/polska/tarcza-anty...
źródło: comment_1657540932QXI7a69iC3zcUK8oS8TiaL.jpg
@ItsFine: odniosłem się do rzeczy do których da się odnieść. Nie będę komentować rewelacji dziennikarzy z obozu anty Trump polegających na tym co ktoś kiedyś powiedział. Odnosze się do twardych faktów.
Co do Ukrainy i afery związanej ze szpiegostwem to tu Trump rzeczywistoście się nie popisał i jego zachowanie było żałosne.

Trump był dużo bardziej antyrosyjski niż Obama i niż Biden na początku urzędowania. Teraz oczywiście sytuacja się zmieniła, Biden się
@ItsFine: wszystkie twoje zarzuty opierają się o tym, że chciał, a czy cokolwiek z tego zrobił?

A pamiętasz jak Trump mówił że Putin to super gość?

czasy były inne więc stosunki inne. Śmieszne są takie oceny z perspektywy dzisiejszych wydarzeń