Ma ktoś może powłoki ceramiczne z tej firmy, konkretnie najlepiej tą którą wyżej zalinkowałem? Bo to chyba jakaś polska firma jako że nie mogę znaleźć nic z zagranicy na ten temat.
Zastanawiam się nad zabezpieczeniem lakieru jakąś 5 letnią powłoką i w bardzo wielu salonach korzystają z tych właśnie powłok. Szczególnie że nie kosztuje to znowu jakiegoś miliona monet i jeśli da to efekt permanentnego nawoskowania + ochrona przed drobnicą typu piach, sól, jakieś drobne ryski, to brzmi to całkiem atrakcyjnie.
@cwlmod: okej, nie hejtuje powłok, hejtuje marketingowców którzy wmawiają jakieś 9H i inne pierdoły, prawdziwa powłoka dla mnie to by było takie coś, co przez rok/dwa można myć na bezdotyku i hydro/domywanie lakieru jest na takim samym poziomie jak w pierwsze dni po aplikacji :)
@damian_co_dalej: po jakim czasie hydro umarło? Tak z ciekawości, bo do mnie przyjeżdżają auta na serwis właśnie Aqua po roku i hydro jak nowe po umyciu i dekontaminacji. Czasami jedno mycie kwaśnym szamponem może nie wystarczyć.
@damian_co_dalej: Może za stary jestem na takie chwyty marketingowe i je ignoruje albo wcale ich nie ma. Kiedy ceramika zrobiła się popularna nie miałem hajsu na takie zabawy ale z tego co pamiętam to poza idiotycznym podawaniem twardości (w domyśle że chroni lakier) to nie słyszałem hasła o nie myciu auta.
Dla mnie powłoka to dokładnie to samo co wosk tylko lepsze. Lepsze, bo choć płacisz sporo kasy to bez
@klotz: Sapphire :D @kierowcakumbajna: tak teraz patrze na fotki to po roku i 15k km jeszcze na masce jakieś hydro było, ale na panelach pionowych to lipa, zrobiłem dekontaminacje i za bardzo nie pomogło - to był czas na booster, ale ja wybrałem po prostu wosk :P
@damian_co_dalej: mój safir daje pastą do butów jak coli czy fusso ( ͡°ʖ̯͡°) Temu dopytałem, czy przypadkiem zircona nie masz bo tam każdy chwali że zapach cud kościelne kadzidła ( ͡°͜ʖ͡°) może różne partie mamy
We Wrocławiu stosują już podwójne słupki, by powstrzymać kierowców przed zajęciem każdego możliwego metra kwadratowego ( ͡º͜ʖ͡º) #wroclaw #samochodoza #slupkoza
https://fxprotect.com/pl/produkty/powloki-ochronne/hypernity-sh-coating/
Ma ktoś może powłoki ceramiczne z tej firmy, konkretnie najlepiej tą którą wyżej zalinkowałem? Bo to chyba jakaś polska firma jako że nie mogę znaleźć nic z zagranicy na ten temat.
Zastanawiam się nad zabezpieczeniem lakieru jakąś 5 letnią powłoką i w bardzo wielu salonach korzystają z tych właśnie powłok. Szczególnie że nie kosztuje to znowu jakiegoś miliona monet i jeśli da to efekt permanentnego nawoskowania + ochrona przed drobnicą typu piach, sól, jakieś drobne ryski, to brzmi to całkiem atrakcyjnie.
Dla mnie powłoka to dokładnie to samo co wosk tylko lepsze. Lepsze, bo choć płacisz sporo kasy to bez
@damian_co_dalej: Zircon? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kierowcakumbajna: tak teraz patrze na fotki to po roku i 15k km jeszcze na masce jakieś hydro było, ale na panelach pionowych to lipa, zrobiłem dekontaminacje i za bardzo nie pomogło - to był czas na booster, ale ja wybrałem po prostu wosk :P