Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody #detailing

https://fxprotect.com/pl/produkty/powloki-ochronne/hypernity-sh-coating/

Ma ktoś może powłoki ceramiczne z tej firmy, konkretnie najlepiej tą którą wyżej zalinkowałem? Bo to chyba jakaś polska firma jako że nie mogę znaleźć nic z zagranicy na ten temat.

Zastanawiam się nad zabezpieczeniem lakieru jakąś 5 letnią powłoką i w bardzo wielu salonach korzystają z tych właśnie powłok. Szczególnie że nie kosztuje to znowu jakiegoś miliona monet i jeśli da to efekt permanentnego nawoskowania + ochrona przed drobnicą typu piach, sól, jakieś drobne ryski, to brzmi to całkiem atrakcyjnie.
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod: okej, nie hejtuje powłok, hejtuje marketingowców którzy wmawiają jakieś 9H i inne pierdoły, prawdziwa powłoka dla mnie to by było takie coś, co przez rok/dwa można myć na bezdotyku i hydro/domywanie lakieru jest na takim samym poziomie jak w pierwsze dni po aplikacji :)
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: Może za stary jestem na takie chwyty marketingowe i je ignoruje albo wcale ich nie ma. Kiedy ceramika zrobiła się popularna nie miałem hajsu na takie zabawy ale z tego co pamiętam to poza idiotycznym podawaniem twardości (w domyśle że chroni lakier) to nie słyszałem hasła o nie myciu auta.

Dla mnie powłoka to dokładnie to samo co wosk tylko lepsze. Lepsze, bo choć płacisz sporo kasy to bez
  • Odpowiedz
@klotz: Sapphire :D
@kierowcakumbajna: tak teraz patrze na fotki to po roku i 15k km jeszcze na masce jakieś hydro było, ale na panelach pionowych to lipa, zrobiłem dekontaminacje i za bardzo nie pomogło - to był czas na booster, ale ja wybrałem po prostu wosk :P
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: mój safir daje pastą do butów jak coli czy fusso ( ͡° ʖ̯ ͡°) Temu dopytałem, czy przypadkiem zircona nie masz bo tam każdy chwali że zapach cud kościelne kadzidła ( ͡° ͜ʖ ͡°) może różne partie mamy
  • Odpowiedz